Persbericht

14 januari 2008

SmartDocuments vereenvoudigt sjabloonbeheer bij stadsdeel Amsterdam-Noord

Applicatie ondersteunt in effectief en uniform gebruik van huisstijl en inhoud in correspondentie

De gemeente Amsterdam, stadsdeel Noord, heeft SmartDocuments van High Concept geïmplementeerd om de Word-sjablonen binnen de organisatie op te maken en te beheren. SmartDocuments is gekoppeld aan het document management-systeem van Decos, dat eind vorig jaar in gebruik genomen is, voor de specifieke functionaliteit van documentcreatie.

In totaal werken 600 medewerkers op verschillende afdelingen met het documentcreatiesysteem. High Concept heeft een opleidingsprogramma opgezet voor de eindgebruikers. In totaal zijn al 32 medewerkers volledig getraind en kunnen zij de sjablonen zonder hulp van de IT-afdeling zelfstandig beheren en bewerken.

"Voorheen was het sjabloonbeheer een taak van de IT-afdeling. Wij ontvingen vragen over de lay-out van documenten, maar dit is uiteraard geen IT-probleem", zegt René Winkel, Coördinator Applicatiebeheer bij de gemeente Amsterdam, stadsdeel Noord. "De verantwoordelijkheid van sjabloonbeheer is door de aanwezigheid van SmartDocuments weer terug bij de afdelingen. De eenvoud van de applicatie leidt bij eindgebruikers tot positieve reacties, er is weinig technische kennis voor nodig."

SmartDocuments is integraal ingevoerd bij stadsdeel Noord om consistentie te bereiken in de opmaak van Word-documenten. Voor de implementatie van SmartDocuments bestonden veel verschillende versies van Word-sjablonen. Nu staan al deze sjablonen op één centrale plaats opgeslagen.

"Wij zijn erg verheugd met deze samenwerking. De medewerkers van stadsdeel Amsterdam-Noord maken optimaal gebruik van SmartDocuments", zegt Ruud Vos, Directeur Operations van High Concept. "De implementatie van SmartDocuments betekent een enorme efficiencyverbetering voor de stadsdeelgemeente, daar zijn wij uiteraard trots op."

(254 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over High Concept
High Concept is sinds 1994 toonaangevend in de markt van documentcreatie en marktleider in Nederland. High Concept is leverancier van SmartDocuments, een slimme en eenvoudige oplossing voor het maken en beheren van huisstijl- en bedrijfssjablonen en het creëren van documenten. SmartDocuments is eenvoudig te integreren met andere applicaties zoals Document Managementsystemen, Enterprise Content Managementsystemen of Workflow-managementsystemen. Naast Nederland is High Concept ook actief in West-Europa en de Verenigde Staten.