Ingezonden persbericht


PERSBERICHT: Winnaars Agendainfo Awards 2007 bekend

Amsterdam, 14 januari 2007

Duizenden muziekliefhebbers uit Nederland en Vlaanderen hebben in het kader van de Agendainfo Awards gestemd op de beste festivals, concerten, podia en artiesten van 2007. Lowlands, Parkpop, Muse, Red Hot Chili Peppers en Paradiso zijn de grote winnaars en mogen zich een jaar lang de beste in hun soort noemen.

De Agendainfo Awards zijn vernoemd naar Agendainfo.nl, de community bij Festivalinfo.nl en Podiuminfo.nl. Tienduizenden leden houden op Agendainfo bij welke concerten en festivals ze bezoeken. Verder laten ze zich waarschuwen als hun favoriete artiesten in Nederland of België komen spelen.

Bij de Agendainfo Awards is er geen sprake van een jury of vriendjespolitiek. De bezoekers van de sites hebben volledig democratisch hun stem laten gelden. Eerst in een nominatie-ronde, waarin elk concert, festival of artiest genomineerd kon worden voor een award. En daarna in een eindronde waarin uit de acht meest genomineerde concerten, festivals en/of artiesten gekozen kon worden.

Door de vele stemmen geven de Agendainfo Awards een representatief beeld van concert- en festivaljaaar 2007. In de eindronde zijn maar liefst 16321 stemmen uitgebracht.

Winnaars
Bij de festivals werd Parkpop verkozen tot beste eendaagse en tot beste gratis festival. Het beste meerdaagse festival was Lowlands. Het festival uit Biddinghuizen had tevens de beste website. Het Duitse Rock am Ring was volgens de stemmers het beste internationale festival.

Het concert van de Red Hot Chili Peppers in het Goffertpark was het beste concert van 2007. In het clubcircuit gaat de eer naar het concert van de Hives in Paradiso. Het Amsterdamse podium wint tevens de award voor het beste podium. De beste website van alle podia is die van de 013 (Tilburg).

De beste nieuwkomer van 2007 was Mika. Muse brengt het er live het beste van af en Metallica wordt gezien als beste internationale act. Anouk gaat ten slotte met de award voor beste artiest uit de BeNeLux aan de haal.

De Agendainfo Awards werden mede mogelijk gemaakt door Heineken Refreshing Sounds.

Meer informatie over de Agendainfo Awards: http://www.festivalinfo.nl/award_info.php . De uitegebreide uitslag is na te lezen op: http://www.festivalinfo.nl/news_detail.php?news_id=4417

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht