LogicaCMG


LogicaCMG

Persbericht

Amstelveen, 14 januari 2008

Eerste salarisstroken laten geen stijging nettoinkomen zien Nieuwe cao levert werknemers Groot- en Kleinmetaal meer nettoloon op

De eerste salarisstrook van het jaar levert de meeste werknemers in Nederland geen hoger nettoinkomen op. Het nettoloon is onvoldoende om de voor 2008 verwachte inflatie van 2,25 procent te compenseren. Alleen werknemers uit sectoren waar vanaf begin dit jaar nieuwe cao-afspraken gelden, ontvangen meer salaris. Dit blijkt uit berekeningen van ict-dienstverlener LogicaCMG op basis van de salarisgegevens van één miljoen werknemers. Eind vorig jaar sprak LogicaCMG al de verwachting uit dat de nettosalarissen van Nederlandse werknemers niet zouden stijgen.

Slechts een beperkte groep werknemers ziet in januari een hoger nettobedrag op de loonstrook dan in het afgelopen jaar. Het effect van cao-afspraken op de nettosalarissen wordt geïllustreerd door de loonsverhogingen die sinds 1 januari voor de grootmetaal gelden. In deze sector zien 188.000 werknemers hun brutoloon met 3% toenemen. Netto krijgt een werknemer in de grootmetaal met een brutosalaris van ¤2575,,25 er netto per maand ¤41,52 bij. Dit is voldoende om de verwachte inflatie te compenseren..

Klik hier voor nettoloonwijzigingen Grootmetaal
http://www.logicacmg.com/loonontwikkeling+2008+grootmetaal+2/400010570

Ook in de kleinmetaalsector leiden nieuwe cao-afspraken tot hogere bruto- en nettosalarissen. Werkgevers en de 400.00 werknemers zijn een brutoloonstijging van 1% overeengekomen. Bij een brutosalaris van ¤2777 levert dat een nettostijging van ¤16,36 op..

Klik hier voor nettoloonwijzigingen Kleinmetaal
http://www.logicacmg.com/loonontwikkeling+2008+kleinmetaal+2/400010571

In de andere onderzochte sectoren zoals zorg en overheid zijn werknemers en werknemers nog niet tot definitieve nieuwe cao-afspraken gekomen. De berijders van leaseauto's zien in januari dat hun nettoloon ­ zoonder het effect van cao-verhogingen - ten opzichte van 2007 lager uitvalt. Een Ford Focus (1,4liter benzinemotor) bijvoorbeeld kost de leaserijder per maand ¤13,33 netto meer dan vorig jaar. Een Toyota Avensis (2,0 liter dieselvariant) stijgen de netto maandelijkse lasten met ¤29,77. Klik hier de nieuwe nettokosten voor populaire leaseauto's http://www.logicacmg.com/nettokosten+voor+populaire+leaseauto%92s/400010572

Over LogicaCMG
LogicaCMG is een toonaangevende internationale ICT-dienstverlener. Zij heeft ongeveer 40.000 medewerkers in dienst en heeft kantoren in 41 landen. Door haar uitgebreide staat van dienst en branchekennis helpt LogicaCMG haar klanten een leiderschapspositie in te nemen. Het bedrijf is actief op het gebied van business consultancy, systeemintegratie en IT- en business process outsourcing. LogicaCMG heeft klanten in diverse markten, zoals telecommunicatie, bank- en verzekeringswezen, energie en utilities, industrie, distributie, transport en de overheid. LogicaCMG heeft haar hoofdkantoor in Europa en is genoteerd aan de beurzen van Londen en Amsterdam (LSE: LOG; Euronext: LOG). Tevens wordt het aandeel verhandeld op de Xternal List van de Nordic Exchange in Stockholm. Meer informatie is beschikbaar via http://www.logicacmg.com/nl .

LogicaCMG heeft ruim 40 jaar ervaring in de HR- en Payroll dienstverlening. Door deze kennis in te zetten ondersteunt het klanten in hun transitietrajecten. De service en betrouwbaarheid wordt mede geleverd door de 1300 medewerkers die nationaal en internationaal actief zijn in het HR- en Payroll werkveld, zowel intern als bij klantorganisaties. Daarnaast verwerkt LogicaCMG op dit moment wereldwijd meer dan 90 miljard euro aan salarissen. LogicaCMG levert integrale standaard en maatwerk oplossingen in het werkgebied van HR en Payroll waardoor processen, methodieken en technieken optimaal op elkaar afgestemd kunnen worden. Hierdoor is het in staat de kwaliteit van de services te verhogen, de administratieve lasten te beperken en de kosten te verlagen. Meer informatie is beschikbaar op http://www.logicacmg.nl/hrm .




LogicaCMG