Nominaties Donkey Shocking Award 2007 bekend


Publiek bepaalt de winnaar

DEN HAAG, 20080108 -- Van maandag 7 januari tot en met zondag 13 januari 2008 kan er worden gestemd op één van de elf genomineerden voor de Donkey Shocking Award. In februari 2007 startte het weblog "Codes, keuzes en maakbaarheid" de Donkey Shocking-nominaties: mensen of organisaties, die met alle goede bedoelingen de wereld willen verbeteren, maar waar weinig mensen naar luisteren. De roependen in de woestijn, de vechters tegen de bierkaai, de klokkenkluiders, de hedendaagse Don Quichottes of meer nog: de Sancho Panza's, die op hun ezels de goede bedoelingen begeleiden.

Van maandag 7 januari tot en met zondag 13 januari kan er worden gestemd op één van de elf genomineerden voor de Donkey Shocking Award.
De genomineerden zijn:
Pieter van Vollenhove (Onderzoeksraad voor de veiligheid), CPNB (Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek), Midas Dekker (bioloog, schrijver), ETV (Educatieve Televisie), Neelie Kroes (EU-commissaris), Jet Bussemaker (staatssecretaris ministerie VWS), Marlies Rohmer (architecte, ontwerper speelplaatsen), Ronald Plasterk (minister van OCW), het Kadaster, Frits van Oostrom (KNAW) en Paul Frissen (hoogleraar bestuurskunde Universiteit Tilburg).

In aanmerking voor de Donkey Shocking Award komen mensen of organisaties die
1. een maatschappelijk relevant onderwerp aansnijden
2. een kwalitatieve verbetering van dat onderwerp beogen
3. zonder enige twijfel positieve intenties met hun plannen of acties hebben
4.een serieuze poging doen om individuen, organisaties, bedrijven of overheden tot beter handelen aan te zetten

maar die door redactie en lezers van het weblog "Codes, keuze en maakbaarheid" een minimale kans van slagen wordt toegedicht, omdat er te weinig rekening wordt gehouden met de realiteit van één of meerdere van de volgende factoren:

1. het menselijke tekort, zijnde hebzucht, of egoïsme, of gebrek aan visie, of ongeïntresseerdheid
2. de tijdgeest, zijnde heersende trends of contemporaine culturele opvattingen
3. gebrek aan brede politieke en/of maatschappelijke steun
4. de financiële prioriteitenstelling van overheden, organisaties en/of burgers

De uitslag van de stemming wordt maandag 14 januari bekend gemaakt.
Na de stemming zal de Donkey Shocking Award aan de winnaar worden uitgereikt. Waar en wanneer wordt na de uitslag bekend gemaakt.

De Donkey Shocking Award wordt uitgereikt in de vorm van een vaandel op bureau-standaard en is ontworpen door Cràchat, beeldend kunstenaar uit België, bekend van zijn fraaie tekeningen op het weblog Sargasso.

Stemmen kan op het weblog 'Codes, keuzes en maakbaarheid' te vinden op www.peterspagina.nl





Ingezonden persbericht