Ozon Tandzorg en CDA: Afspraken over reclamevoertuig


Geen irritante reclame binnen grachtengordel Sneek

SNEEK, 20080114 -- Het Sneekse CDA-bestuur stelt dat geparkeerde reclamevoertuigen de historische binnenstad ontsieren. Ze moeten daarom gemeden worden. Het gaat daarbij om fietsen, auto's en aanhangers die sec gebruikt worden voor reclame. Deze voertuigen worden dus niet voor transport gebruikt. Aanleiding voor deze uitspraken van het CDA is een reclamezuil die het bedrijf Ozon Tandzorg in en rondom Sneek parkeert en een in de binnenstad gestalde fiets van een bekende hamburgerketen. Op de plaatselijke website verfoeit het CDA deze vernieuwende vorm van reclame.

Opbouwende dialoog Ozon Tandzorg en CDA
Ozon Tandzorg heeft naar aanleiding van deze webpublicatie contact gezocht met het CDA. Het bedrijf verleent immers ozon tandzorg met de beste intenties en met uiterst succesvolle resultaten. De tandzorgverlener vond het daarom betreurenswaardig dat de reclame van zijn bedrijf als `irritant' aangemerkt werd. Er volgde een opbouwende conversatie. Daarin is afgesproken dat Ozon Tandzorg zijn reclamekaravaan voortaan slechts zeer beperkt zal parkeren binnen de grachtengordel en op overige schaarse parkeerplaatsen.

CDA tevreden met maatregel Ozon Tandzorg
CDA fractievoorzitter Ger Dikhoff: "Wij zijn blij met deze toezegging. Maatregelen zoals Ozon Tandzorg nu voorstelt, voorkomen dat er regelgeving en verordeningen opgesteld moeten worden om dit soort ongewenste ontwikkelingen te voorkomen."
Jacob Brandsma van Ozon Tandzorg geeft aan dat zijn reclamevoertuig een tijdelijk experiment is. Het dient om zijn vernieuwende methode van tandzorg door ozon op een onconventionele, ludieke manier onder de aandacht te brengen.