Gemeente Rotterdam
Bestuursdienst

Concerncommunicatie

Bezoekadres: Stadhuis

Coolsingel 40 Rotterdam

Postadres: Postbus 70012

3000 KP Rotterdam

Nr. 3

11 januari 2008

Activiteitenkalender B&W Rotterdam 14 t/m 20 januari 2008

Wethouder Geluk bezoekt brede school Beverwaard

Op maandag 14 januari van 16.00 tot 17.00 uur is wethouder Leonard Geluk (Jeugd, Gezin en Onderwijs) aanwezig bij tafeltennis en blokfluitles in basisschool RK De Regenboog, Gronsvelderf 105. Wethouder Geluk is betrokken bij de ontwikkelingen van de Brede School en bezoekt in dit kader de schoolsportvereniging en kinderen van blokfluitles in de wijk Beverwaard. De docente blokfluitles, Marion van Kapel, heeft in 2007 de Stampij Cultuurprijs gewonnen omdat zij alle kinderen in de wijk de mogelijkheid biedt om muziekles te volgen. Dit jaar wil zij starten met de uitvoering van 'kinderen maken muziek'. Na de blokfluitles zal de wethouder in gesprek gaan met de kinderen en hun ouders.

(Voor meer informatie: Perspect, afdeling PR & communicatie, tel. 010-707 49 00)

Burgemeester Opstelten en wethouder Harbers aanwezig bij bekendmaking Havenman van het jaar 2007

Burgemeester Ivo Opstelten en wethouder Mark Harbers (Economie, Haven en Milieu) zijn op maandag 14 januari om 18.00 uur aanwezig bij de bekendmaking van de Havenman van het jaar 2007. De bekendmaking vindt plaats aan boord van de Smaragd II, die ligt afgemeerd aan de steiger van de Westerkade/Parkkade (tegenover havencafé De Ballentent). De Rotterdamse Havenpersclub Kyoto heeft André Kramer benoemd tot Havenman van het Jaar 2007. Kramer is directeur van de Kramer Group, een familiebedrijf dat zich al jaren bezighoudt met allerlei diensten in de containersector. Kramer opende in mei 2007 de Rotterdam Container Terminal (RCT) op de Maasvlakte. De RCT staat open voor de behandeling van feederdiensten en de binnenvaart. André Kramer is de 27e Havenman van het Jaar, hij is opvolger van Peter Goedvolk van Argos Oil.

(Voor meer informatie: Havenpersclub Kyoto, Janny Kok, tel. 010 - 419 62 91)

Wethouder Schrijer aanwezig bij Nieuwjaarsontbijt Werk in West

Wethouder Dominic Schrijer (Werk, Sociale Zaken en Grotestedenbeleid) is op dinsdag 15 januari van 8.45 tot 9.15 uur aanwezig bij het Nieuwjaarsontbijt van Werk in West. Het ontbijt wordt georganiseerd door Werk in West / Centrum Ondernemen in Delfshaven en heeft als thema "Maatschappelijk (verantwoord) Ondernemen". Locatie: Onafhankelijk Toneel, St. Jobsweg 3 in het Lloydkwartier te Rotterdam.

(Voor meer informatie: directeur Stichting Werkgelegenheid in Rotterdam West,

dhr. B. de Levie, tel. 010 - 476 22 23)

Wethouder Baljeu houdt toespraak bij overdracht 60 vastgoedobjecten Roteb aan OBR

Wethouder Jeannette Baljeu (Verkeer, Vervoer en Organisatie) houdt dinsdag

15 januari om 16.30 uur een toespraak bij de overdracht van 60 vastgoedobjecten van Roteb aan het OntwikkelingsBedrijf Rotterdam (OBR). Het Rotterdamse gemeentebestuur heeft eind 2006 besloten dat al het gemeentelijk vastgoed ondergebracht gaat worden in een centrale vastgoedorganisatie. Deze organisatie komt bij het OBR. De organisatie krijgt als voornaamste taken het beheren van de gemeentelijke vastgoedportefeuille, het van adequate huisvesting voorzien van diensten en overige vastgoedgebruikers en het stimuleren en uitvoeren van maatschappelijke, economische en ruimtelijke ontwikkelingen.

(Voor meer informatie: OntwikkelingsBedrijf Rotterdam, Petra Vleeskens,

tel. 010 - 489 78 49)

Burgemeester Opstelten krijgt rapport 'Betrokken zijn werkt' aangeboden

Burgemeester Ivo Opstelten krijgt op dinsdag 15 januari om 17.30 uur het rapport 'Betrokken zijn werkt' aangeboden. De overhandiging wordt gedaan door Sjaak van der Pluijm, voorzitter van de Samenwerkende Bewonersorganisaties Rotterdam. In het rapport zijn onderzoeksresultaten opgenomen hoe burgerparticipatie is georganiseerd in een aantal Nederlandse gemeentes en welke resultaten hier zijn bereikt. Voor het uitwerken van haar visie heeft de SBR gebruik gemaakt van inzichten en bevindingen die verkregen zijn met actieve personen uit de praktijk. Locatie: Laurenskerk, Grotekerkplein 15 te Rotterdam.

(Voor meer informatie: Samenwerkende Bewonersorganisaties Rotterdam,

Ger de Jonge, tel. 010 - 240 00 97)

Wethouder Baljeu geeft startsein voor sloop Centraal Station

Wethouder Jeannette Baljeu (Verkeer, Vervoer en Organisatie) geeft woensdag

16 januari om 9.45 uur het officiële startsein voor de sloop van het Centraal Station Rotterdam, aan het Stationsplein. Aansluitend spreekt de wethouder in het Infracentrum Rotterdam aan het Weena 705 (Groot Handelsgebouw). Het huidige Centraal Station heeft vijftig jaar dienst gedaan. Omdat dit gebouw niet meer voldoet aan de eisen van deze tijd, en met het oog op het groeiende aantal reizigers, is besloten een nieuw Rotterdam Centraal te bouwen. Met de sloop van het huidige station komt de realisatie van de nieuwe Openbaar Vervoer terminal dichterbij. Het nieuwe Rotterdam Centraal wordt naar verwachting eind 2010 in gebruik genomen.

(Voor meer informatie: RandstadRail, Ivana Srecec, tel. 06 - 51 94 73 98)

Burgemeester Opstelten reikt Rotterdam Marketing Award uit in aanwezigheid van wethouder Harbers

Burgemeester Ivo Opstelten reikt op woensdag 16 januari om 18.30 uur de Rotterdam Marketing Award uit en wethouder Mark Harbers (Economie, Haven en Milieu) is hierbij aanwezig. De Award is bestemd voor een persoon of instelling die zich heeft ingezet om Rotterdam international op de kaart heeft gezet. De overhandiging gebeurt tijdens de nieuwjaarsreceptie van een aantal Rotterdamse partijen zoals: het OntwikkelingsBedrijf Rotterdam, Chief Marketing Office, Sport en Recreatie Rotterdam, Rotterdam Topsport, Rotterdam Support, Rotterdam European Youth Capital 2009, Economic Development Board Rotterdam en Ondernemersfederatie Rotterdam City. Locatie: Zaal Staal van het Beurs-WTC aan het Beursplein 37.

(Voor meer informatie: Rotterdam Marketing, Paola Cerroni, tel. 010 - 205 15 02)

Wethouder Bolsius houdt toespraak bij Naturalisatieceremonie

Wethouder Lucas Bolsius (Financiën, Sport en Buitenruimte) neemt op woensdag

16 januari om 20.00 uur de honneurs waar bij de naturalisatieceremonie. Tijdens deze ceremonie krijgen ruim 75 Rotterdammers de Nederlandse nationaliteit. De wethouder zal de aanwezigen toespreken en hen de naturalisatiebesluiten uitreiken. De ceremonie vindt plaats in Stadswinkel Centrum aan de Coolsingel 40.

(Voor meer informatie: Dienst Publiekszaken, Jikke Kuijpers, tel. 010 - 417 37 93)

Burgemeester Opstelten opent People's Buisness 2008

Burgemeester Ivo Opstelten opent op woensdag 16 januari om 20.00 uur de beurs People's Buisness, dat op woensdag 16 en donderdag 17 januari plaatsvindt in het WTC aan het Beursplein 37 te Rotterdam. Het netwerkgala is een goede manier om verschillende zakenpartners te ontmoeten en gelijktijdig van mode, muziek, lifestyle, kunst, auto's en culinaire hoogtepunten. De beurs is van 16.00 tot 23.00 uur geopend voor bezoekers.

(Voor meer informatie: People's Buisness, dhr. J. de Klerk, tel. 010 - 240 01 22)

Burgemeester Opstelten presenteert qiuz "petje op petje af"

Burgemeester Ivo Opstelten presenteert op woensdag 16 januari om 21.00 uur tijdens een benefietbijeenkomst voor de Daniel den Hoed Kliniek, de quiz "petje op petje af". De bijeenkomst heeft als thema "Grenzeloos Ondernemen", hiervoor zijn tafels verkocht aan ondernemers uit de regio Rotterdam. De opbrengst hiervan is bestemd voor een nieuwe laboratoria in de Daniel den Hoed Kliniek (Erasmus Medisch Centrum). De burgemeester zal op humoristische wijze de panelleden vragen stellen, die aansluiten bij het thema van de avond. Locatie: Ahoy Rotterdam.

(Voor meer informatie: ING Bank, Sérge Verkooijen, tel 06 46 32 04 13 of

Erasmus Medisch Centrum, fondsenwerving, mevr. S. Wigmore, tel. 06 53 41 36 49)

Burgemeester Opstelten en wethouder Harbers op werkbezoek naar Berlijn

Burgemeester Ivo Opstelten en wethouder Mark Harbers (Economie, Haven en Mileu) gaan op donderdag 17 en vrijdag 18 januari op werkbezoek naar Berlijn. Centraal staat het netwerk op het gebied van haven/logistiek en het uitwisselen van kennis over het integratiebeleid van beide steden. De burgemeester is tevens hoofdspreker tijdens een voordracht over de 'Rotterdamse aanpak' van integratie. Ook vinden er ontmoetingen plaats met diverse personen zoals dhr. Klaus Wowereit, burgemeester van Berlijn en dhr. Jörg Hennerkes, Bondsstaatssecretaris voor Verkeer.

(Voor meer informatie: afd. Bestuurlijke, Juridische en Internationale Zaken, Nicole de Zwart, tel. 010 - 417 25 47 of 06 - 510 850 19)

Wethouder Schrijer opent Hotel Promotour

Wethouder Dominic Schrijer (Werk, Sociale Zaken en Grotestedenbeleid) opent op donderdag 17 januari om 8.30 uur de Hotel Promotour, die dit jaar door het Hilton Hotel wordt georganiseerd. Tijdens de Promotour kunnen horeca studenten een kijkje nemen in verschillende Rotterdamse Hotels om te ervaren wat de mogelijkheden zijn binnen het hotelvak. De tour wordt georganiseerd door de deelnemende Hoteliers omdat er onvoldoende studenten solliciteren in deze branche. Met bussen worden de studenten naar de verschillende Hoteliers gereden. Start locatie: Hilton Hotel, Weena 10 te Rotterdam.

(Voor meer informatie: Hilton Hotel, human Resouces Manager, Greta Nieuwenhuijsen, tel. 010 - 710 80 47)

Wethouder Kriens spreekt op nieuwjaarsreceptie SoZaWe

Wethouder Jantine Kriens (Volksgezondheid, Welzijn en Maatschappelijke Opvang) houdt op donderdag 17 januari om 15.00 uur een toespraak tijdens de nieuwjaarsreceptie van de dienst Sociale Zaken en Werkgelegenheid in het Maasgebouw de Kuip, Van Zandvlietplein 1.

(Voor meer informatie: Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Tjeerd Sijtema,

tel. 010 - 498 15 66)

Wethouder Kriens bij expertmeeting 'Van Klacht naar Kracht'

Wethouder Jantine Kriens (Volksgezondheid, Welzijn en Maatschappelijke opvang) geeft op donderdag 17 januari om 16.45 uur een lezing tijdens de expertmeeting Continuïteit van de preventieketen 'Van Klacht naar Kracht'. De expertmeeting wordt georganiseerd door de GGD Rotterdam-Rijnmond en vindt plaats in het Golden Tulip hotel Inntel, Leuvehaven 80. Het Rotterdamse programma Van Klacht naar Kracht staat voor een keten die eerstelijnszorg (huisarts) koppelt aan gezonde leefstijlactiviteiten in de wijk via een verwijzing naar een leefstijladviseur.

(Voor meer informatie: Communicatie GGD Rotterdam Rijnmond, Ingrid Huijsman,

tel: 010 - 433 95 52)

Wethouder Kaya opent fototentoonstelling in Las Palmas

Op donderdag 17 januari om 18.00 uur opent cultuurwethouder Orhan Kaya in Las Palmas op de Wilhelminakade een foto-expositie van Dorothée Meyer. De opening vormt de aftrap van 'Het Beeldproject Maasvlakte 2' dat loopt van 2008 tot 2013. In de eerste jaren van de aanleg van Maasvlakte 2 zullen fotografen met hun camera hun visie op het groeiende landschap vastleggen.

(Voor meer informatie: Havenbedrijf NV, Eileen Niks, tel. 010 - 252 12 72)

Wethouder Karakus slaat eerste paal van 'De Kop van Boulevard Zuid'

Wethouder Hamit Karakus (Wonen en Ruimtelijke Ordening) slaat donderdag 17 januari om 16.15 uur de eerste paal van het project 'De Kop van Boulevard Zuid'. Dit gebeurt op het bouwterrein ter hoogte van de Beijerlandselaan 16. 'De Kop van Boulevard Zuid' bevat winkelruimte van ca. 5.000 m², 61 appartementen in twee woontorens en 15 stadswoningen. Daarnaast komt er een afgesloten parkeerterrein. De verwachting is dat het gehele project in augustus 2009 gereed is.

(Voor meer informatie: Celestian International B.V., Ingrid van Leeuwen,

tel. 030 - 220 0000)

Wethouder Kaya spreekt tijdens nieuwjaarsdiner Amerikaanse Kamer van Koophandel

Wethouder Orhan Kaya (Participatie en Cultuur) spreekt op donderdag 17 januari in de Burgerzaal van het stadhuis het slotwoord tijdens het New Year's Dinner van de American Chamber of Commerce, die dit jaar in Rotterdam een afdeling opent. Het diner is van 18.30 - 22.00 uur. De aangesloten Amerikaanse bedrijven (met Nederlandse vestigingen) vinden laaggeletterdheid een belangrijk thema. Daarom hebben zij HKH Prinses Laurentien uitgenodigd om tijdens het nieuwjaarsdiner over dit onderwerp te spreken.

(Voor meer informatie: Concerncommunicatie stadhuis, Ineke Barendregt,

tel. 010 - 417 20 03)

Wethouder Baljeu opent Stadswinkel Pernis

Wethouder Jeannette Baljeu (Verkeer, Vervoer en Organisatie) opent vrijdag 18 januari samen met portefeuillehouder Cor van der Kemp (deelgemeente Pernis) om 16.00 uur de Stadswinkel Pernis aan de Vroomstraat 14. De gemeente Rotterdam opent in 2007 en 2008 in totaal 13 stadswinkels waar producten en diensten van de gemeente verkrijgbaar zijn. Naast de stadswinkels kunnen Rotterdammers voor gemeentelijke zaken 24 uur per dag terecht bij 0800-1545 en www.rotterdam.nl. De gemeente Rotterdam verbetert zo haar dienstverlening.

(Voor meer informatie: Wijkraad Pernis, Arjen Draisma, tel. 010 - 295 48 47)

En verder...

is burgemeester Ivo Opstelten op zondag 20 januari om 16.00 uur aanwezig bij de première van de film '2KM2, zoektocht naar het DNA van Rotterdam'. De film is gemaakt ter gelegenheid van het 150-jarige bestaan van het Gemeentearchief Rotterdam en wordt getoond in de Juriaanse Zaal van De Doelen, Kruisplein 30 te Rotterdam.

(Voor meer informatie: Gemeentearchief Rotterdam, Marg van der Burgh,

tel. 010 - 243 45 33)

noot voor de redactie/

Gemeente Rotterdam