Vereniging Samengestelde Wedstrijd Mensport Nederland

Geslaagd Kampioenschap Indoor Marathon DZM

14/01/2008

Wanroij, 14 januari 2008
Onder grote publieke belangstelling streden de negentig deelnemers over acht rubrieken afgelopen weekend om de kampioenstitels van de Rabo Makelaardij Indoor Marathon DZM in Wanroij.

Ondanks het plotseling overlijden van enkelspanrijder Hans Hendriks uit het nabijgelegen dorpje Zeeland wist de organisatie, die in handen was van de Udense Menvereniging en MV Parcival uit Heesch, een goede wedstrijd neer te zetten.
De parcoursbouwers Jeroen Houterman en Rinie van de Burgt hadden opnieuw gezorgd voor een mooi parcours met snelle lijnen afgewisseld met technische onderdelen waardoor de snelheid en wendbaarheid van de combinaties danig op proef werd gesteld. Na een spannende finaleronde konden de volgende menners tot kampioen gekroond worden: enkelspan pony - Ielze Thielen uit Gilze met Verona; enkelspan paard Peter Coppens uit Nuland met zijn schimmel Bobke; tweespan pony's Theo Raaijmakers uit Berlicum met Pablo en Casper; tweespan paarden Carlo Vermeulen uit Griendtsveen met Pedro en Night; bij de vierspan pony's wist Huub van Geffen uit Veldriel de overwinning op te eisen. Kampioen van District Zuid werd in deze rubriek Marcel Hendriks uit Wanroij met zijn vierspan Dartmoors. De tandem rubriek bestond uit zeven deelnemers en werd gewonnen door Will Looymans uit Riethoven met Sjentrie en Pedro. De rubriek vierspan paarden werd een prooi voor Nico Avezaath uit Maurik en kampioen van het District werd Ad Aarts uit Liessel.

De jeugdrubriek die voor de derde opeen volgende keer werd verreden kwam op naam van Ward Brans uit Oostelbeers met zijn pony Binq, voor Cas Hendriks uit Zeeland.

De ritten van de Australische vierspanrijder Boyd exell zorgden voor veel sensatie. Hij wist het parcours in een tijd van169.24 sec af te leggen. Om zijn paarden te sparen voor de finale van de Wereldbeker die aanstaand weekend op het programma staat trok Exell zich tot teleurstelling van de toeschouwers terug voor de finale.

Uitslag:

www.hoefnet.nl/drivingresults/2008/NED/WANROIJ/