Ingezonden persbericht


Persbericht

Nieuwe opleiding Arts Maatschappij & Gezondheid in januari 2008 van start bij de NSPOH

Amsterdam, 18 oktober 2007 - Op 15 en 22 januari 2008 starten nieuwe leergangen van de Opleiding Arts Maatschappij & Gezondheid van de NSPOH. Dit is dé opleiding voor artsen die werken op het terrein van maatschappij en gezondheid en zich willen specialiseren in de public health. Dat kunnen basisartsen zijn, huisartsen of medisch specialisten die een carrière-switch willen maken. De inschrijving is gestart. Geïnteresseerden vinden meer informatie op www.nspoh.nl/mg of nemen contact op met de NSPOH, telefoon 020- 5664949.

Twee fasen
De opleiding Arts M&G duur vier jaar en bestaat uit twee fasen: een beroepsgerichte fase en een tweede fase waarin beleid, management en wetenschappelijk onderzoek centraal staan. De praktijkopleiding vormt daarnaast het centrale deel van de opleiding. Die vindt plaats op de eigen werkplek van de deelnemer.

Geregistreerd Arts M&G
Afronding van de eerste fase leidt tot deelregistratie in één van de profielen: Jeugdgezondheidszorg, Infectieziektebestrijding, Tuberculosebestrijding, Forensische Geneeskunde, Medische Milieukunde, Beleid & Advies / Indicatie & Advies. Na de tweede fase kan de opleiding worden afgesloten met de registratie Arts M&G (BIG registratie).

Toelating
De opleiding kan worden gevolgd vanaf iedere sociaal-geneeskundige werkplek. Voorwaarde is dat de deelnemer voor tenminste 50% werkt als arts op het terrein van maatschappij en gezondheid en dat de werkgever erkend wordt als opleidingsinrichting.

Einde persbericht