De Museum Plus Bus gaat rijden

08/01/2008 16:39



Museum Plus Bus



Amstelveen, 8 januari 2008

Op dinsdag 15 januari 2008 gaat de Museum Plus Bus zijn eerste rit maken. De Museum Plus Bus rijdt met deelnemers van de Stichting Welzijn Ouderen uit Schagen naar het Rijksmuseum Amsterdam en de Hermitage in Amsterdam. Vanaf 15 januari zal de Museum Plus Bus een jaar lang op werkdagen museumarrangementen uitvoeren voor groepen senioren. Hierbij kunnen zij een keuze maken uit de zeven musea die deelnemen aan de Museum Plus Bus.

De Museum Plus Bus is een initiatief van het Rijksmuseum Amsterdam, de Hermitage Amsterdam, het Van Gogh Museum, het Cobra Museum voor Moderne Kunst, het Joods Historisch Museum, het Kröller-Müller Museum en het Mauritshuis en wordt financieel ondersteund door de BankGiro Loterij.

De Stichting Museum Plus Bus is opgericht met als doel senioren die zelfstandig de tocht naar het museum niet meer kunnen of willen ondernemen kosteloos een verzorgd dagarrangement aan te bieden. Hiermee hoopt de Museum Plus Bus alle drempels voor deze groep bezoekers te kunnen slechten en hen van een museumbezoek te kunnen laten genieten.

De Museum Plus Bus rijdt heel 2008 en streeft ernaar in dit jaar ten minste 10.000 senioren een museumbezoek aan te kunnen bieden.

VOOR DE PERS

Contactgegevens
Nienke Verschuur, projectcoördinator
T: 020-5475047 / 06-45096601
E: nienke@museumplusbus.nl
W: www.museumplusbus.nl

Verslaglegging: Bent u benieuwd naar de mogelijkheid tot verslaglegging van een Museum Plus Bus arrangement? Neemt u dan contact op met Nienke Verschuur.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.nl) en zichtbaar op www.perssupport.nl.