Gemeente Coevorden

Praat mee over het nieuwe Sportbeleid

De gemeente Coevorden kiest een verfrissende aanpak voor het maken van nieuw sportbeleid. Samen met alle sportverenigingen, sportleraren, commerciële sportaanbieders, verenigingen voor plaatselijk belang en alle andere betrokkenen wil de gemeente op deze manier het nieuwe sportbeleid maken. Dat gebeurt tijdens drie bijeenkomsten op dinsdag 15 januari, woensdag 16 januari en donderdag 17 januari.

In juni 2007 heeft de gemeenteraad de kaders voor het nieuwe sportbeleid vastgesteld. In de nieuwe beleidsnota moeten tal van sportzaken geregeld worden, zoals sportstimulering, sportaccommodaties, sporttarieven (waaronder het gelijktrekken van de tarieven voor buitensport) en sportsubsidies. De gemeente nodigt 185 organisaties, verenigingen en groepen uit voor de drie bijeenkomsten.

Meepraten

De gemeente kiest nu voor een aanpak waarbij iedereen die te maken heeft met sport en bewegen, mee kan praten. Op deze manier wordt optimaal gebruik gemaakt van alle kennis en ervaring die er is bij verenigingen, scholen en andere organisaties. Tijdens drie bijeenkomsten op 15, 16 en 17 januari komen tientallen mensen per avond bij elkaar.

Waar en hoe laat?

Dinsdag 15 januari 2008 vanaf 19.00 uur in hotel Restaurant Talens, Sallandsestraat 51 te Coevorden (bedoeld voor inwoners uit de stad)

Woensdag 16 januari vanaf 19.00 uur in Café- Restaurant Cornelis, Hoofdstraat 29 te Dalen (bedoeld voor inwoners uit het zuidelijke deel van de gemeente)

Donderdag 17 januari 2008 vanaf 19.00 uur in Café Restaurant Zaal Wielens, Dorpsstraat 19 te Noord-Sleen (bedoeld voor inwoners uit het noordelijke deel van de gemeente).

We vinden het fijn als u komt. Wilt u zich wel van tevoren aanmelden bij mevrouw Geja Entjes via gentjes@coevorden.nl of via 0524-598356.

Inhoud

Na een inleiding door sportwethouder Jetty Remmelts-van Royen begint het programma met speeddaten, zodat de aanwezige bestuurders kennis met elkaar kunnen maken. Daarna volgt het inhoudelijke programma waarbij alle aanwezigen de mogelijkheid krijgen om hun visie te geven op de onderwerpen die in het sportbeleid geformuleerd moeten worden. In de nieuwe beleidsnota sport wordt onder andere opgenomen hoe om te gaan met sportstimulering, sportaccommodaties, sporttarieven en sportsubsidies.

Ben je jonger dan 23 jaar en wil je meepraten over het nieuwe sportbeleid en jeugdbeleid van de gemeente Coevorden? Kom dan op vrijdagavond 18 januari om 19.00 uur naar het dorpshuis, Kerklaan 10 in Schoonoord.
Er is gelegenheid om kennis te maken met de wethouder Sport, Jetty Remmelts-van Royen en de wethouder Jeugd, Truus Pot-Eland. Aansluitend is er voor iedereen die betrokken is bij jeugdsosen een informatiebijeenkomst verzorgd door de Stichting Welzijn 2000.

Graag tot ziens op 18 januari!