Gemeente Heerenveen

Bijeenkomsten over integraal accommodatiebeleid

De gemeente Heerenveen werkt aan een nota Integraal Accommodatiebeleid. In deze nota worden alle publieke gebouwen waarin maatschappelijke activiteiten plaatsvinden (scholen, sporthallen, gymnastieklokalen, maar ook bijvoorbeeld peuterspeelzalen, kinderopvang, bibliotheek, zorgcentra en buurthuizen) op een rij gezet.

Vervolgens wordt gekeken hoe er nu en in de toekomst efficiënt en effectief gebruik van kan worden gemaakt. Daarbij moeten vraag en aanbod met elkaar in evenwicht zijn.
De verschillende accommodaties zijn inmiddels samen met een extern bureau (ICSadviseurs BV uit Zwolle) geïnventariseerd. Nu is de vraag aan de orde welke voorzieningen er voor de komende tien jaar nodig zijn om vraag en aanbod op elkaar af te stemmen. De knelpunten, kansen en de gewenste spreiding van de gebouwen over de wijken en dorpen moeten in kaart worden gebracht. Daarover wordt op de volgende vier 'meedenk-avonden' (aanvang steeds om 19.30 uur) met de huidige gebruikers, beheerders en eigenaren van die accommodaties van gedachten gewisseld.

Datum:
dinsdag
15 januari 2008
donderdag
17 januari 2008
dinsdag
22 januari 2008
donderdag
24 januari 2008
Locatie:
Restaurant Koningshof, Prinsenweg 1 in Heerenveen Café Onder de Linden, Aengwirderweg 149 in Luinjeberd Dorpshuis De Kiekenhof, Molenweg 29 in Nieuwehorne MFA De Barte,
Ds. Veenweg 10 in De Knipe
Bestemd voor de publieke accommodaties met maatschappelijke activiteiten in:
Heerenveen
Nieuweschoot
Oudeschoot
Tjalleberd
Gersloot
Luinjeberd
Terband
Nieuwehorne
Oudehorne
Hoornsterzwaag
Jubbega
Bontebok
De Knipe
Oranjewoud
Mildam
Katlijk

Aanmelden
Voor de avonden zijn uitnodigingen verstuurd naar de accommodatie-eigenaren. De bijeenkomsten zijn openbaar, dus ook beheerders en gebruikers van die accommodaties en iedereen die daarvoor belangstelling heeft is van harte welkom om mee te denken en mee te praten over dit onderwerp. Voor een goede organisatie van de avonden vragen we u wel of u zich van tevoren even wilt aanmelden. Dit kan bij de projectleider van de gemeente, Dirk van der Meulen, telefoon 0513-617515 of per e-mail: d.vandermeulen@heerenveen.nl .