Ingezonden persbericht


Persbericht

5 mei 2008, eerste officiële 'nationale straatvoetbaldag'

Volgende week dinsdag 15 januari 2008 wordt door de Straatvoetbalbond Nederland (SVBN) en minister Ella Vogelaar de aftrap verricht voor wat op 5 mei a.s. zijn hoogtepunt zal vinden in de eerste officiële Nationale Straatvoetbaldag. De kick off zal plaatvinden in Theater Concordia, Den Haag.

Niet toevallig is Bevrijdingsdag uitgekozen als Nationale Straatvoetbaldag. Juist deze dag staat symbool voor vrijheid en respect, waarden die samen met twee andere kenmerken van straatvoetbal, samenspel en plezier, de kern vormen van deze immens populaire sport.

Het 5 mei Straatvoetbaltoernooi van de SVBN wordt gespeeld onder het motto: 'Schop de bal, schop geen rotzooi!
Straatvoetbal is immers meer dan voetbal alleen. Het is een sociaal gebeuren en een feest op zich waarin muziek, dans, eten, lol maken en met elkaar praten minstens zo belangrijk zijn. Straatvoetbal is voor jongens en meisjes, ongeacht ras, geloof of welk verschil in overtuiging dan ook.

Op de aftrapmiddag, aanstaande dinsdag 15 januari, wordt u verwelkomd door minister Ella Vogelaar van Wonen, Wijken en Integratie, maar ook door SVBN voorzitter Humberto Tan en ambassadeur Edgar Davids.

Naast Humberto Tan en Edgar Davids zullen ook andere SVBN ambassadeurs als Klaas-Jan Huntelaar, Wesley Sneijder, Ibrahim Affelay en Giovanni van Bronckhorst zich actief inzetten om van de Nationale Straatvoetbaldag een groot en jaarlijks terugkerend succes te maken.

Evenement Aftrap Nationale Straatvoetbaldag 5 mei 2008 Locatie /Tijd Theater Concordia Den Haag, 15.00 uur Sprekers Minister Vogelaar, Edgar Davids, Humberto Tan e.a. Online www.svbn.nl

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht