Stadsdeel Westerpark Amsterdam


Kinderontbijt in restaurant Amsterdam

Persbericht/persuitnodiging
Datum: 11 januari 2008

Ook dit jaar organiseert Stichting IJsterk in opdracht van Stadsdeel Westerpark de Kindertaalconferentie. Een unieke conferentie voor leerlingen uit groep 5 en 6 van alle basisscholen in Westerpark. Als start van dit project biedt Restaurant Amsterdam dinsdag 15 januari om 9 uur een gezamenlijk ontbijt aan.

Met dit project wil het stadsdeel een extra impuls geven aan de taalverwerving met als speerpunten woordenschatvergroting en spreek- en schrijfvaardigheid. Als thema is gekozen voor het onderwerp milieu en techniek. De komende weken krijgen de kinderen op school extra taallessen en daarnaast nog excursies en technieklessen van het Schoolbuurtwerk. Zo zullen alle groepen deelnemen aan de Zwerfvuildag. Tijdens deze dag krijgen de kinderen les van de milieupolitie over de vergankelijkheidsduur van afval. Met de reinigingsdienst gaan ze op pad om zwerfafval te verzamelen. Dat er tussen al dat zwerfvuil vaak ook heel interessante dingen te vinden zijn, zullen de kinderen laten zien d.m.v. een kunstwerk wat ze samen met een kunstenaar gaan maken. Ook gaan een aantal groepen een excursie maken naar de Sirius, de boot waarmee Greenpeace o.a. actie voerde tegen de zeehondenjacht. Naast de excursies worden er door het Schoolbuurtwerk ook technieklessen gegeven, bijvoorbeeld een batterijentester maken.

Dit sluit goed aan bij een ander onderdeel van dit project: vanaf 15 januari gaan alle scholen intensief batterijen verzamelen. Batterijen zijn door de zware metalen die erin zitten grote vervuilers en mogen daarom niet bij het gewone afval.

Tijdens het gezamenlijk ontbijt in Restaurant Amsterdam zal de voorzitter van stadsdeel Westerpark, Martien Kuitenbrouwer, de aftrap geven voor het inzamelen van de batterijen. Wie de meeste batterijen heeft ingezameld wordt bekend gemaakt op de Kindertaalconferentie op vrijdag 7 maart.

U bent van harte uitgenodigd aanwezig te zijn tijdens het Kinderontbijt. Graag wel even van tevoren aanmelden.

Datum: 15 januari, 9 tot 10 uur
Locatie: Restaurant Amsterdam, Watertorenplein 6, Amsterdam