Gemeente Venlo


Studenten ontwerpen afvalbakken voor Venlo

14-1-2008

Studenten van Fontys Hogescholen Venlo en Gilde Opleidingen in Venlo hebben gezamenlijk verschillende afvalbakken ontworpen voor de gemeente Venlo. Op dinsdag 15 januari presenteren de studenten de prototypes aan de directie van Fontys, het college van bestuur van Gilde Opleidingen en aan wethouder Twan Beurskens. Die avond zal één ontwerp als winnaar uit de bus komen. Mits het financieel haalbaar is, zal dit ontwerp ook daadwerkelijk in Venlo geplaatst worden.

Dit is het tweede project dat de gemeente Venlo gezamenlijk met Fontys Hogescholen Venlo uitvoert en het eerste waar Gilde Opleidingen bij betrokken is. Vorig jaar ontwierpen studenten van de opleiding Industrieel Product Ontwerpen de nieuwe brugleuning van de Stadsbrug. Dit jaar was de opdracht om een afvalbak te ontwerpen die door zijn unieke design en functie een verfraaiing is van het straatbeeld. De afvalbak moet iets toevoegen aan een van de projecten van de gemeente, zoals de Floriade, Cradle 2 Cradle, Q4 of het centrumplan Tegelen. Een technisch aspect van de opdracht is het comprimeren van afval. De studenten hebben in vier groepen ontwerpen gemaakt die voldoen aan een aantal eisen van de gemeente. Studenten van Gilde Opleidingen hebben vervolgens van elk ontwerp een prototype gebouwd.

Ik ben erg benieuwd naar de ontwerpen van de studenten. De schitterende leuning van de stadsbrug getuigt van de kwaliteit van de studenten van de opleiding Industrieel Product Ontwerpen, aldus wethouder Twan Beurskens. Verfraaiing van het straatbeeld en de aanpak van afval gaan met een goed en mooi ontworpen afvalbak hand in hand.

Op dinsdag 15 januari vanaf 19.00 uur presenteert elke groep zijn prototype. Aan het einde van de avond kiezen Fontys, Gilde Opleidingen en de gemeente het beste ontwerp. Onder voorwaarde dat het financieel haalbaar is, worden van het winnende ontwerp een aantal exemplaren ontwikkeld die een plekje krijgen in Venlo.

EINDE PERSBERICHT

Meer informatie:

Gemeente Venlo:
Chantal Schouten
Medewerker bestuurlijke communicatie
tel. 077-359 6692

Fontys Hogeschool Techniek en Bedrijfsmanagement: Karin Jurgen
Pr medewerkster
tel. 0877-874613