Staatssecretaris Timmermans brengt werkbezoek aan Brussel

Op dinsdag 15 januari 2008 zal Frans Timmermans, staatssecretaris voor Europese Zaken, een werkbezoek brengen aan Brussel.

Het werkbezoek begint met een ontvangst op de Gemeentelijke Basisschool Sint Stevens Woluwe, de oude basisschool van staatssecretaris Timmermans. Deze ontvangst wordt gevolgd door een werklunch op de residentie met Vlaamse journalisten en vertegenwoordigers uit de Vlaamse cultuursector.

In de namiddag is er een gesprek voorzien met Geert Bourgeois, Vlaams minister van Bestuurszaken, Buitenlands Beleid, Media en Toerisme.

Het werkbezoek wordt afgesloten met een ontvangst in het Vlaams-Nederlands Huis deBuren te Brussel, waar de uitreiking zal plaatsvinden van de onderscheiding Ridder Grootkruis in de orde van Oranje-Nassau aan Bert Anciaux, Vlaams minister van Cultuur, Jeugd, Sport en Brussel. De uitreiking van de onderscheiding zal geschieden door staatssecretaris Timmermans.

Het Vlaams-Nederlands Huis, dat werd geopend in juni 2004, is het meest tastbare bewijs van het persoonlijke engagement van minister Anciaux bij het intensiveren van de Vlaams-Nederlandse culturele betrekkingen. Het belang van dit Huis werd nogmaals onderstreept tijdens het staatsbezoek van H.M. Koningin Beatrix in juni 2006 aan België. Koningin Beatrix, de Belgische koning en koningin en de beide kroonprinselijke paren brachten destijds een bezoek aan deBuren. Onder verantwoordelijkheid van minister Anciaux wordt momenteel gewerkt aan een aanzienlijke uitbreiding van het pand naast de Muntschouwburg, waarin het Vlaams-Nederlands huis deBuren gevestigd is.

Minister Anciaux krijgt deze koninklijke onderscheiding niet alleen vanwege zijn buitengewone inzet voor het bevorderen van de Vlaams-Nederlandse culturele betrekkingen. De onderscheiding is tevens een erkenning voor de nauwe betrokkenheid van minister Anciaux bij de Brakke Grond (het Vlaams cultureel centrum in Amsterdam), de Nederlandse Taalunie en de tijdschriften 'Ons Erfdeel', 'Septentrion' en 'The Low Countries'

Noot voor redacties (

RVD Mediafeed