Gemeente Waterland


Maandag 7 januari 2008 zijn tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Waterland de winnaars van de ondernemers-, middenstanders- en aanmoedigingsprijs 2007 bekend geworden. De aanmoedigingsprijs is gewonnen door Stomerij De Haven te Monnickendam. De winnaar, de heer Uzun, kon tijdens de nieuwjaarsreceptie niet aanwezig zijn. Dinsdag 8 januari 2008 heeft burgemeester Jongmans samen met een vertegenwoordiger van de Bedrijvengroep Waterland de heer Uzun bezocht en de prijs alsnog overhandigd.

De overwegingen van de jury om de prijs aan de heer Uzun uit te reiken zijn de volgende. Sinds september 2006 vult deze onderneming een lege plek in het winkelaanbod van Monnickendam in. Niet alleen stomen behoort tot de mogelijkheden maar ook kleding wordt hier uitstekend hersteld. Voor een zeer schappelijke prijs wordt de kleding onzichtbaar gerepareerd of vakkundig vermaakt. Niet voor niets gonst de naam van dat mannetje op de haven steeds vaker rond in Monnickendam.

De jury wil met deze onderscheiding de onderneming aanmoedigen en de heer Uzun een succesvol en lang ondernemerschap in Monnickendam toewensen. De aanmoedigingsprijs bestaat uit een door de Bedrijvengroep Waterland ter beschikking gestelde oorkonde.

Jury

De jury bestond uit E.F. Jongmans (gemeente Waterland), G. Roos en J.H.A. Hillebrand (Bedrijvengroep Waterland), P. Blaauw (winkelier Monnickendam), D. Posch (winkelier Broek in Waterland), J. Kaars (Waterlandse bank, Rabobank), S. Boogaard (Kamer van Koophandel), J.A.M. Dekker (inwoner Ilpendam), J.A.L. de Leeuw (inwoner Monnickendam) en S. Zondervan (inwoner Marken). Omwille van de onpartijdigheid heeft de voorzitter, de heer Jongmans, geen stemrecht.