Datum: 15 januari 2008

Hillegom Overval op schoenenwinkel Een nog onbekend geldbedrag is maandag 14 januari buitgemaakt bij een overval op een schoenenwinkel aan de Hoofdstraat. Rond 17.20 uur kwam daar een man binnen, bedreigde een medewerkster met een mes en eiste geld. Dit werd in de kassa van de winkel gevonden. Op het moment dat de filiaalchef de verkoopruimte in kwam liep de man de winkel uit. Hij verdween in de richting van de passage naast de Dekamarkt. Het gaat hier om een blanke man van tussen de 35 en 40 jaar met een lengte van ongeveer 1.85 meter en donkerblond haar. Hij was gekleed in een donker en lichtblauw jack met op de rug het sportmerk 'Nike'. Zowel werkwijze als signalement van de dader komt overeen met eerdere overvallen op winkels in Hillegom. Zo werd op 31 december van vorig jaar een wijnhandel aan de Hoofdstraat overvallen en op 7 januari van dit jaar een dierenwinkel aan de Mariastraat. De politie denkt dan ook te maken te hebben met dezelfde dader. Het onderzoek loopt. De politie nodigt mensen die voor het onderzoek mogelijk belangrijke informatie hebben contact op te nemen met de politie in Hillegom via 0900-8844 of te bellen naar MeldMisdaadAnoniem 0800-7000.

Leiden Diefstal na inbraak in woningen Een laptop is gestolen bij een inbraak in een woning aan de Gerrit Doustrraat. Maandag 14 januari tussen 14.00 en 24.00 uur sloeg(en) de dader(s) toe. Hoe de dader(s) is/zijn binnengekomen is nog onduidelijk. De laptop was zichtbaar vanaf de straat. Mogelijk werd(en) de dader(s) zo op een idee gebracht. De politie adviseert om waardevolle goederen altijd uit het zicht te leggen. Er werd die dag ook ingebroken in een woning aan het Jaques Urlusplantsoen en een woning aan de Duizenddraadstreeg. Hier werden ondermeer een fototoestel en een playstation met spelletjes gestolen. De politie verzoekt getuigen zich te melden via 0900 - 8844.

Alphen a/d Rijn Politie vordert rijbewijs in De politie heeft het rijbewijs ingevorderd van een 63 jarige automobilist uit Alphen aan den Rijn. Dit gebeurde nadat een controle op het gebruik van alcohol in het verkeer voor hem negatief uitviel. De man werd maandag 14 januari rond 20.35 uur op de Paradijslaan gecontroleerd. De uitslag van zijn ademanalyse was 650 ug/l. (limiet 220 ug/l.). In 2004 was de man al eens eerder betrapt op het rijden onder invloed. Toen was de uitslag 290 ug/l. Naast het innemen van het rijbewijs maakt de politie proces-verbaal tegen de man op.

Alphen a/d Rijn Beroving De politie is op zoek naar een nog onbekende man die dinsdag 15 januari rond 02.40 uur een 53 jarige vrouw uit Alphen aan den Rijn beroofde van haar geld. Dit gebeurde op een pad dat ligt tussen de Beatrixlaan en de Prinses Irenelaan. De vrouw liep daar toen een man uit de bosjes kwam, haar beetpakte en geld eiste. Dit kreeg hij. De man verdween daarna en de vrouw deed aangifte. De politie is met een onderzoek begonnen.

Gouda Tasjesroof De politie is op zoek naar twee of drie jongens van tussen de 11 en 14 jaar die maandag 14 januari rond 17.45 uur een rugtas met inhoud van een 51 jarige vrouw stalen. Dit gebeurde op de Bunchestraat. De vrouw fietste daar, voelde iets aan haar fiets en zag dat twee jongens op één fiets er met haar rugtas vandoor gingen. Deze zat in haar fietstas. De vrouw fietste nog achter de jongens aan maar raakte ze kwijt bij de Zoutmanstraat. Omdat er nog een derde jongen op een fiets in dezelfde richting reed bestaat het vermoeden dat hij er bij hoorde. Naast dat de politie de daders zoekt, zoekt zij ook getuigen. Mensen die iets hebben gezien of iets zouden kunnen zeggen over de daders worden gevraagd contact op te nemen met de politie in Gouda via 0900-8844.

Gouda Diefstal uit schuur en woning Maandag 14 januari rond 17.30 uur heeft een dief een fiets en een handtas uit een schuur aan het Walmolenerf gestolen. Terwijl de bewoners aan het eten waren, hoorden zij de schuurdeur. De bewoner is naar de schuur gerend toen ze vermoedden dat er een dief was. De bewoner zag nog net een persoon er vandoor gaan met zijn fiets. Een achtervolging leverde niets meer op. Behalve de fiets bleek ook een handtas gestolen te zijn. Eveneens op maandag werd ingebroken in een woning aan de Constantijn Huygenstraat. Hier kwam men via de achterdeur de woning binnen. De bewoners missen een digitale camera, een laptop en een portemonnee. De politie verzoekt getuigen zich te melden via 0900 - 8844.

---------------------------------------------- einde berichten ----------------------------------------------------

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459305

---- --