Persberichten Lekstroom, 10.20 uur

Utrecht, 15-01-2008

Door bewoner gestoord

NIEUWEGEIN Drie verdachten werden in de nacht van maandag 14 op dinsdag 15 januari bij hun criminele activiteiten gestoord. Zij vluchtten zonder buit.

Rond 03.30 uur werd de bewoner van een woning aan de Anemoonstraat wakker van een hard geluid. Hij vertrouwde het niet en liep naar beneden. Hij keek via het gordijn bij de voordeur naar buiten en zag dat een persoon aan het slot van de voordeur aan het rommelen was. Hij zag dat achter deze verdachte een tweede verdachte stond en in zijn voortuin nog één. Kennelijk zagen zij hem ook: het drietal rende hard weg. Het was de verdachten nog niet gelukt de voordeur open te breken.

Aan getuigen die de verdachten rond 03.30 uur op of in de omgeving van de Anemoonstraat hebben gezien, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Lekstroom op telefoonnummer 0900-8844.

Brommobiel op A2

VIANEN Op maandagavond 14 januari vond de bestuurder van een brommobiel het maar vreemd dat hij van de Rijksweg A2 werd gehaald.

Rond 23.00 uur kreeg de politie de melding dat een brommobiel ter hoogte van een benzinestation bij Nieuwegein over de Rijksweg A2 richting het zuiden reed. Agenten gingen ter plaatse en zagen het voertuigje iets voorbij Vianen over de A2 rijden. Zij geleidden de bestuurder via de afslag Leerdam/Everdingen de snelweg af.

Bij de afslag spraken zij de bestuurder, een 19-jarige jongeman uit Boxtel, aan. Hij kreeg een bekeuring van 200. De bestuurder vond het maar vreemd: Ik moet naar Boxtel en weet de weg anders niet! De agenten hebben hem duidelijk gemaakt dat hij gezien zijn geringe maximumsnelheid geen gebruik mocht maken van de snelweg en via de binnenwegen zijn weg naar Boxtel moest vervolgen.

Winkeldiefstal

NIEUWEGEIN Een 23-jarige vrouw uit Utrecht werd op maandag 14 januari betrapt op winkeldiefstal en aangehouden.

Rond 16.00 uur zag een medewerker van een winkel aan de Veldwade op bewakingsbeelden dat de Utrechtse meerdere goederen uit de stellingen pakte en deze in haar tas deed. Daarna liep zij langs de kassa zonder de spullen te betalen. De Utrechtse werd aangehouden en even later aan de politie overgedragen.

De verdachte werd naar het politiebureau overgebracht. Daar is proces-verbaal tegen haar opgemaakt. Tevens bleek dat zij nog twee boetes voor in totaal 75 open had staan.