Politie Twente

Persberichten Politie Twente dinsdag 15 januari 2008

Rijbewijs beschonken bestuurder ingevorderd

Almelo

Het rijbewijs van een 52-jarige man uit Almelo werd maandag 14 januari ingevorderd, omdat hij onder invloed van alcohol zijn auto bestuurde.

Op maandag 14 januari werd omstreeks 20.05 uur gemeld dat een bestuurder van een auto vermoedelijk onder invloed van alcohol de parkeergarage aan het Stadhuisplein in Almelo uit reed. Omstreeks 20.25 uur zagen surveillerende agenten de in de melding genoemde auto rijden op de Bornerbroeksestraat. Toen de man zijn auto parkeerde aan de Meindert Hobbemastraat, spraken de agenten hem aan.

De agenten vernamen dat de adem van de man, een 52-jarige Almeloër, naar alcohol rook en onderwierpen hem daarom aan een alcoholcontrole. Hij blies 1,48 promille. Het rijbewijs van de 52-jarige werd ingevorderd en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. (08-006295)

Scooterrijder gewond bij aanrijding met fietser

Almelo

Een 38-jarige man uit Almelo raakte maandag 14 januari gewond, toen hij met zijn scooter op de Nachtegaalstraat in Almelo in aanrijding kwam met een 15-jarige fietsster.

Op maandag 14 januari werd omstreeks 11.55 uur gemeld dat er een aanrijding had plaatsgevonden tussen een fietser en een scooterrijder op de Nachtegaalstraat in Almelo. Ter plaatse bleek dat een 38-jarige Almeloër met zijn scooter over het fietspad aan de Nachtegaalstraat, in de richting van de kruising met de Nieuwstraat was gereden. Vanaf de Zwaluwenstraat stak een 15-jarige Almelose met haar fiets de Nachtegaalstraat over om hetzelfde fietspad op de rijden. Het meisje zag hierbij de aankomende scooterrijder over het hoofd. Omdat de man niet meer tijdig kon remmen, was een aanrijding het gevolg.

De 38-jarige Almeloër raakte bij de aanrijding licht gewond. Hij werd ter controle per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. (08-005989)

Boete voor een blote bips

Markelo

Twee 23-jarige mannen en een 32-jarige man uit Honselersdijk kregen in de nacht van zaterdag 12 op zondag 13 januari een bekeuring, omdat zij hun ontblootte achterwerk toonden aan agenten die achter de bus waar de mannen in zaten reden.

In de nacht van zaterdag 12 op zondag 13 januari zagen surveillerende agenten nabij een horecagelegenheid aan de Taets van Amerongenstraat in Markelo een bus rijden. Een drietal passagiers van de bus liet voor de achterruit van de bus hun broek zakken om hun blote achterwerk aan de agenten te tonen.

De bus stopte bij de horecagelegenheid, waar de agenten de bewuste passagiers, twee 23-jarige mannen en een 32-jarige man uit Honselersdijk, aanspraken. Het drietal kreeg een bekeuring wegens baldadigheid. (08-006140)

Groepje jongens en meisjes raken slaags

Hengelo

Op De Brink in Hengelo vond op zondag 13 januari een mishandeling plaats van een 21-jarig meisje uit Hengelo en een 25-jarige jongen uit Enschede. De politie hield hiervoor een 17-jarige Hengelose, een 17-jarige Enschedese en een 16-jarige Almelose aan.

Op zondag 13 januari kreeg de politie omstreeks 05.30 uur een melding dat er op De Brink in Hengelo omstreeks 05.30 een mishandeling plaats vond. Twee groepen jongens en meisjes waren met elkaar slaags geraakt. De aanleiding was een ruzie tussen een 21-jarige Hengelose en een groepje meiden. Deze ruzie liep zo hoog op dat er over en weer enkele rake klappen vielen. Een 25-jarige Enschedeër zag de ruzie en wilde de partijen scheiden. Hierop bemoeiden enkele passanten zich ook met de ruzie en vielen er wederom over en weer klappen. De ter plaatse gekomen politie hield op aanwijzen van getuigen in eerste instantie een 17-jarige Hengelose aan. Zij wordt verdacht van mishandeling van de 21-jarige Hengelose. Voor verder onderzoek is zij in verzekering gesteld. Na onderzoek hield de politie op maandag 14 januari tevens een 17-jarige Enschedese en een 16-jarige Almelose aan. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij de mishandeling. Voor verder onderzoek zijn beiden in verzekering gesteld. (08-005636/08005628)

Voetgangster gewond bij aanrijding

Enschede

Een 64-jarige voetgangster uit Enschede is op maandag 14 januari gewond geraakt bij een aanrijding op een parkeerterrein aan de Noord Esmarkerrondweg in Enschede.

Op maandag 14 januari liep omstreeks 14.00 uur een 64-jarige voetgangster uit Enschede over een parkeerterrein aan de Noord Esmarkerrondweg in haar woonplaats. Een 33-jarige automobiliste uit Enschede, die met haar auto vanuit een parkeervak achteruit reed, zag de 64-jarige voetgangster over het hoofd die op dat moment achter de auto liep. De 64-jarige voetgangster raakte gewond en moest met onbekend letsel naar het ziekenhuis in Enschede worden gebracht. Proces-verbaal wordt opgemaakt tegen de automobiliste. (08-006050)

Bromfietser rijdt zonder rijbewijs én onder invloed

Oldenzaal

Een 45-jarige bromfietser is op dinsdag 15 januari door de politie aangehouden op de Grootestraat in Oldenzaal. Hij reed hier zonder rijbewijs of bromfietscertificaat én onder invloed van alcohol.

Op dinsdag 15 januari controleerde de politie omstreeks 02.00 uur op de Grootestraat in Oldenzaal een 45-jarige bromfietser uit Oldenzaal. De 45-jarige bromfietser bleek niet in het bezit te zijn van een rijbewijs of een bromfietscertificaat. Tevens roken de agenten bij de bromfietser een alcohollucht. De 45-jarige werd aangehouden en meegenomen naar het bureau waar hij 1,08 promille blies op de ademanalyse. Daar werd tegen de man, die in april 2007 al betrapt werd op het rijden onder invloed, proces verbaal opgemaakt wegens het rijden onder invloed en het rijden zonder rijbewijs of certificaat. (08-006355)

tel.: 053-4555588


---- --