Persberichten Rijn & Venen, 10.25 uur

Utrecht, 15-01-2008

Snelheidscontrole

KOCKENGEN De politie heeft op maandag 14 januari van 19.00 uur tot 21.00 uur een snelheidscontrole op de Provincialeweg N401 gehouden. Van 391 voertuigen werd de snelheid vastgelegd, twaalf bestuurders negeerden de maximumsnelheid van 80 km/u. De hoogste snelheid was 105 km/u.

Jongetje gewond

ZEGVELD Bij een aanrijding met een auto raakte op maandag 14 januari een 9-jarige jongen uit Zegveld gewond. Hij is in het ziekenhuis opgenomen.

Rond 19.15 uur reed een 22-jarige automobiliste uit Zegveld met haar auto over de Hoofdweg. Plotseling zag zij dat een fietser de rijbaan overstak. De Zegveldse ging vol in de remmen, maar kon een aanrijding niet meer voorkomen. De fietser, een 9-jarige jongen uit Zegveld, werd geschept, kwam tegen de voorruit van de auto, waarna hij in de berm terecht kwam.

Het slachtoffer werd per ambulance naar het UMC in Utrecht gebracht. Hij heeft vermoedelijk hersenletsel opgelopen en moest worden geopereerd.

Muizengaatje

BREUKELEN/KOCKENGEN Vele tientallen bestuurders negeerden op maandagmiddag 14 januari de geslotenverklaring bij het Muizengaatje.

Van 16.30 uur tot 17.20 uur controleerden agenten op het Muizengaatje tussen de Stationsweg in Breukelen en de Provincialeweg N410 in Kockengen op de naleving van de geslotenverklaring. 43 Automobilisten en vrachtwagenbestuurders negeerden de geslotenverklaring.

Winkeldiefstal

MAARSSEN Op maandag 14 januari werd een vrouw aangehouden voor winkeldiefstal.

Rond 14.10 uur zag een medewerker van een winkel aan het Bisonspoor dat een klant uit diverse stellingen levensmiddelen pakte en deze in een tas stopte. Zij dekte de tas af met een jas, rekende enige boodschappen bij de kassa af, maar niet die zij in de afgedekte tas had gestopt. De vrouw, 41 jaar oud en afkomstig uit Maarssen, werd aangehouden en even later aan de politie overgedragen. Zij bleek voor ruim honderd euro te hebben gestolen. De verdachte werd naar het politiebureau overgebracht en tegen haar is proces-verbaal opgemaakt.

Snorfietser gewond

WILNIS Bij een aanrijding met een auto raakte op maandag 14 januari een 16-jarige snorfietser uit Wilnis gewond.

Rond 07.55 uur reed een 67-jarige automobilist uit Mijdrecht over de Herenweg. Op de kruising met de Wilnisse Zijweg sloeg hij linksaf, maar verleende daarbij geen vrije doorgang aan de 16-jarige snorfietser die hem over de Herenweg tegemoet kwam, met een aanrijding tot gevolg. De snorfietser liep letsel aan zijn knie en arm op.

Aanhoudingen voor brand stadhuis

OUDEWATER De politie heeft vier jongens in de leeftijd van 13 tot 16 jaar aangehouden voor de brand bij het stadskantoor op oudjaarsdag.

Op 31 december rond 10.15 uur zag een buurtbewoner vlammen bij het stadskantoor en waarschuwde de hulpdiensten. Naar aanleiding van getuigenverklaringen heeft de politie maandag 14 januari vier jongens uit Oudewater en Snelrewaard aangehouden. Eén van hen verklaarde vuurwerk in een opening van het stadskantoor te hebben gestopt. Hij had echter niet verwacht dat dit brand zou kunnen veroorzaken. De jongens zijn doorverwezen naar Bureau Halt. Ook moeten zij de schade van ongeveer 1500 euro terugbetalen.

Fietsongeval: getuigen gezocht

MAARSSEN Op woensdag 9 januari heeft rond 16.10 uur een aanrijding plaatsgevonden tussen twee fietsers, waarbij een 54-jarige vrouw uit Maarssen gewond is geraakt.

De vrouw fietste over het fietspad van het Spechtenkamp naar het Zebraspoor toen er een meisje op de fiets van links aan kwam rijden. Beiden fietsers raakten elkaar en de vrouw viel op de grond. Hierbij is zij gewond geraakt aan haar rug. Het meisje heeft een tijdje bij de vrouw gestaan en is toen weggegaan. De gewonde fietster is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

De politie wil graag in contact komen met het meisje zodat ook haar verhaal in het dossier vastgelegd kan worden. Zij is ongeveer 10 jaar met donkerbruin haar, droeg die dag een roze jas en fietste op een gele fiets. Herkent u het meisje, belt u dan met het wijkteam Maarssen via 0900-8844.