Gemeente Putten

Veilige 'Schoolzones' voor basisscholen binnen Putten (14-01-2008)


---

De gemeente Putten doet mee aan het landelijke
verkeersveiligheidsproject 'Schoolzone'. Dit project heeft als doel de verkeersveiligheid en uniformiteit van de bebording rondom basisscholen te verhogen. Door het plaatsen van Schoolzone-borden in de nabijheid van basisscholen, wordt een veilige Schoolzone gecreëerd.

Uit landelijk onderzoek blijkt dat de verkeersveiligheid in de directe omgeving van basisscholen nog veel te wensen overlaat. De cijfers liegen er niet om: van alle kinderen die het slachtoffer zijn van een verkeersongeval met doden en gewonden, is 1 op 3 onderweg naar en van school. Dit is voor de gemeente Putten genoeg reden om mee te doen aan het Schoolzone-project van Schoolzone Nederland. Door deze samenwerking spreken beide partijen de intentie uit om te werken aan een veiligere schoolomgeving.

Uniek

Het Schoolzone-project is uniek omdat deelname voor zowel gemeente als basisschool kosteloos is. Deze kosteloze deelname wordt mogelijk gemaakt dankzij de financiële ondersteuning van de lokale middenstand in de gemeente Putten. Aan de middenstand wordt gevraagd om te participeren in het Schoolzone-project. Velen reageren positief op dit verzoek en dit geeft blijk van de hoge maatschappelijke betrokkenheid van deze ondernemers.

De officiële opening van het Schoolzone-project staat gepland voor april 2008 en hierna worden de Schoolzone-borden daadwerkelijk geplaatst.

Over Schoolzone Nederland

Schoolzone Nederland is een landelijke verkeersveiligheidsorganisatie, die gemeenten en basisscholen ondersteunt bij het creëren van een veilige 'Schoolzone'. Hierbij stelt zij drie partijen centraal, te weten de gemeente, de basisscholen en de lokale ondernemers. Schoolzone Nederland is de verbindende factor tussen deze parijen en heeft als doel een structurele bijdrage leveren aan de verkeersveiligheid in de schoolomgeving en het verhogen van de collectieve bewustwording rondom het thema verkeersveiligheid.

Wilt u meer informatie over het Schoolzone-project dan kunt u contact opnemen met Schoolzone Nederland, telefoonnummer 0475-54 90 54.