Politie Drenthe

Dinsdag

Hoogeveen, 15-01-2008

Fietsers gewond

HOOGEVEEN Bij een verkeersongeval op de Noorderweg in Hoogeveen raakte maandagmorgen een 48 jr. fietster uit die plaats gewond. De vrouw werd aangereden door een tegemoetkomende personenauto die linksaf sloeg om een parkeerplaats op te rijden. De 35 jr. bestuurster van deze auto uit Zuidwolde heeft de fietster niet gezien. De gewonde vrouw is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Hoogeveen. (08-103856)

HOOGEVEEN Op de rotonde van de Industrieweg met de A.G. Bellstraat en Dr. Anton Philipsstraat in Hoogeveen raakte maandagmiddag een 42 jr. fietser uit die plaats gewond. De man kwam op de rotonde in botsing met een personenauto bestuurd door een 40 jr. vrouw uit Hoogeveen. Omdat de politie nog niet alle betrokkenen heeft gesproken is de precieze toedracht nog niet bekend. De gewonde man is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. (08-104002)

Met auto over de kop

HOLSLOOT Op het verkeersplein Holsloot vloog maandagmiddag een personenauto een paar keer over de kop. De 20 jr. bestuurder uit Emmen raakte gewond. De man wilde van de N-34 de A-37 oprijden. Op de afrit kwam hij met zijn auto naast de rijbaan. Hij probeerde nog weer op de weg te komen maar verloor daarbij de macht over het stuur. De auto reed het talud af en vloog enkele keren over de kop. Om de bestuurder uit zijn auto te kunnen halen knipte de brandweer het dak er af. Daarna is hij per ambulance overgebracht naar het Schepersziekenhuis. (08-104128)

Navigatiesystemen uit autos gestolen

Maandag hebben weer drie eigenaars van autos aangifte gedaan van diefstal van hun navigatiesysteem. In de Rozenstraat in Meppel is in de nacht van zondag op maandag een bestelbus opengebroken en het navigatiesysteem er uit gestolen. In Assen gebeurde maandagmiddag hetzelfde bij twee personenautos die geparkeerd stonden in de Torenlaan. Eén van de autos stond in de parkeergarage, de ander op een parkeerstrook langs de weg.

Gewond aan been

ZUIDWOLDE Op een parkeerterrein aan de Nijverheidsweg in Zuidwolde is maandagmorgen een 37 jr. inwoner van Willemsoord licht gewond geraakt aan een been. De man betrapte op weg naar zijn werk een nog onbekend persoon die bij een geparkeerde auto stond te rommelen. Toen hij de onbekende man wilde wegjagen en daarbij een trappende beweging in diens richting maakte raakte hij gewond aan een been. Bij een bezoek aan de huisarts bleek dat hij waarschijnlijk met een scherp voorwerp in zijn been is gestoken. Een kleine wond is door de arts gehecht. De man verdween te voet. Volgens het slachtoffer gaat het om een blanke man gekleed in een zwarte jas met donkere broek. Hij had een normaal postuur en kort stekelig donkerblond haar. De politie stelde in de omgeving een onderzoek in en vond daarbij een mes. Mogelijk dat dit gebruikt is door de dader. Het mes wordt op sporen onderzocht. (08-103876)

Reizen zonder kaartje

ASSEN Op het station in Assen hield de politie dinsdagmorgen een 26 jr. Guinese man aan. De man reisde zonder geldig treinkaartje en kon zich niet identificeren. De spoorwegpolitie hield hem aan en droeg hem over aan de Drentse politie. De man is voor verder onderzoek door de vreemdelingenpolitie ingesloten op een politiebureau. (08-104176)

Zie onze startpagina voor een bericht over de aanhouding van een man die agenten beledigde.

Dirk Neef verzorgt vandaag de voorlichting voor politie Drenthe. Voor informatie over deze berichten of om met hem in contact te komen kunt u bellen met 0592 - 451280.