Gemeente Moerdijk


15-01-2008: Meedoen in Moerdijk

De gemeenteraad maakt in 2008 met burgerparticipatie een vliegende start. U wordt van harte uitgenodigd om over beleidsonderwerpen mee te praten. Kom daarom op 17 januari naar de discussieavond in het gemeentehuis in Zevenbergen en ervaar hoe dat in zn werk gaat.

Het landelijk Instituut voor Publiek en Politiek (IPP) presenteert de uitkomst van de gemeentebrede enquête van november 2007. IPP inventariseert die avond over welke (deel)onderwerpen u wilt meepraten en vooral ook hoe dat u wilt.

Of het nu gaat om herinrichting van de ruimte, over ouderenbeleid, of over voorzieningen voor zorg, sport of cultuur, de gemeenteraad neemt er doorlopend besluiten over. De raad vraagt u mee te denken bij beleidsonderwerpen voor uw dorp of stadje of onderwerpen die de hele gemeente aangaan.

Een belangrijk verschil tussen burgerparticipatie en een kerncontactavond (samen in gesprek) is, dat het bij burgerparticipatie gaat om voorbereiden van beleid op de wat grotere onderwerpen.

Het praten over details over wat er afgelopen tijd is gebeurd of moet gebeuren in de openbare ruimte in uw kern, daarvoor zijn de kerncontactavonden vooral bedoeld. De gemeenteraad organiseert deze burgerparticipatie-bijeenkomst zelf en u treft dan ook geen burgemeester of wethouders achter de tafel.

Meedoen in Moerdijk
betekent meedenken, meepraten en meehelpen om de visie van de Raad op beleidsonderwerpen verder te ontwikkelen en actueel te houden. Tijdens een eerste ronde van drie avonden gaat het vooral over wat en hoe.

De eerste avonden waren in Fijnaart en Willemstad. Op donderdag as. is er dus nog een gelegenheid in het gemeentehuis van Zevenbergen. De bijeenkomst begint om 19.30 uur.

Meer informatie over deze bijeenkomsten kunt u krijgen bij de Raadsgriffie, telefoonnummer 0168-373697.