Koninklijke Nederlandse Toeristenbond ANWB

Groei ledental ANWB in jubileumjaar

Den Haag, 15 januari 2008

De ANWB begint het jubileumjaar met een groei van 32.454 leden. Daarmee komt het aantal leden van de bond per 1 januari 2008 uit op 3.901.831. Deze groei van het aantal leden is een compliment aan alle medewerkers die hebben bijgedragen aan dit resultaat.

De bond zal in het jubileumjaar uitgebreid aandacht besteden aan de rijke historie van de vereniging en zal de maatschappelijke rol van de vereniging verder onderstrepen. De ANWB heeft de afgelopen 125 jaar bewezen een organisatie te zijn die maatschappelijk relevant is.

De ANWB zal in het jaar 2008 drie campagnes lanceren. De eerste is Kind Verkeersveilig, de tweede Mooi Dichtbij en de derde Slimmer Mobiel.

Wij roepen dit jaar kinderen en hun ouders op om verkeersonveilige situaties te melden aan de ANWB. De resultaten hiervan zullen wij in april aanbieden aan vertegenwoordigers van de politiek.

Buitenrecreatie en leefbaarheid zijn nog steeds belangrijke thema's voor de bond. Het meest sprekende voorbeeld van onze betrokkenheid bij de leefbare omgeving is inmiddels een kleine 100 jaar oud. 'Laat niet als dank voor 't aangenaam verpozen, den eigenaar van het bosch de schillen en de doozen'. De ANWB organiseert dit jaar wederom de Dag van het Park op zondag 25 mei. Daarnaast komt er een internetportaal met de mooiste plekken en wandelroutes en een virtuele kaart met favoriete picknickplekken.

De derde campagne Slimmer Mobiel haakt in op het fileprobleem waar Nederland al jaren mee kampt. De ANWB wil daarmee een extra impuls geven aan de bewustwording van de automobilist. Onderzoek toont aan dat zelfs een geringe gedragsverandering op beperkte schaal al een enorm verschil zou maken voor de filedruk. Daarom wil de ANWB Nederland op 9 oktober 2008 een filevrije dag laten beleven, dit in samenwerking met een groot aantal andere partijen.

Meer over het jubileumprogramma en de geschiedenis van de ANWB is te vinden op anwb.nl/125 jaar

Persdienst ANWB
070 314 62 39 (Annelies Tichelaar)
070 314 62 88 (Markus van Tol)
070 314 62 54 (Ad Vonk)
070 314 78 03 (fax)