Openbaar Ministerie

Strafzaak overval met Belgische verdachten in Nederland afgedaan

Den Haag, 15 januari 2008

Het Openbaar Ministerie zal de twee mannen die verdacht worden van de overval op een motorzaak in Den Haag op 30 oktober 2007 in Nederland voor dit feit vervolgen en de Nederlandse rechter zal derhalve beslissen over deze strafzaak.

De twee verdachten staan a.s. donderdag 17 januari op een pro-forma zitting bij de rechtbank Den Haag, die voor deze gelegenheid zitting heeft in de beveiligde rechtbank in Rotterdam.
Naar verwachting zal de Nederlandse strafzaak medio april inhoudelijk behandeld worden.

Beiden verdachten worden tevens gezocht door de Belgische autoriteiten. Een van deze verdachten ontsnapte uit zijn detentie in België, de ander keerde niet terug van verlof. Het verzoek van de Belgen tot overlevering van de mannen is door het Openbaar Ministerie te Amsterdam ingediend bij de internationale rechtshulpkamer. Op 15 februari aanstaande vindt de behandeling van dit overleveringsverzoek plaats bij de rechtbank te Amsterdam.

Voor vragen over de overleveringszaak, kunt u contact opnemen met de afdeling voorlichting van het Openbaar Ministerie Amsterdam, tel. 020-5412300.