Nettowoonlastenverzekering.nl verscherpt verhoudingen adviesmarkt

15/01/2008 12:32



De Nieuwe Hypotheken



Op 1 januari 2008 is de website nettowoonlastenverzekering.nl gelanceerd. Deze site maakt inzichtelijk hoeveel provisie er door een adviseur wordt verdiend op de populaire woonlastenbeschermers. De website biedt consumenten de mogelijkheid deze producten met in sommige gevallen tot wel 40 procent korting af te sluiten via de aangesloten kantoren van De Nieuwe Hypotheken.

Woonlastenverzekeringen, welke veel in combinatie met hypotheken worden gesloten, kwamen tot heden veelal negatief in het nieuws door de relatief hoge premies. De hypotheekadviesbranche zou in de huidige teruglopende markt voor een groot deel van haar inkomsten afhankelijk zijn van de verdiensten op de zogenaamde woonlastenbeschermers. Gemiddeld betalen particulieren 3200 euro als koopsom voor een woonlastenbeschermer maar bedragen van 6000 euro zijn niet ongebruikelijk. Hiervan vloeit circa 35% als provisie terug in de portemonnee van de adviseur. Nettowoonlastenverzekering.nl stelt dat het bij deze producten belangrijke advies alleen echt onafhankelijk kan zijn indien hiervoor altijd hetzelfde tarief wordt betaald en de kosten ervan dus niet in het product verstopt zijn. De bij nettowoonlastenverzekering.nl aangesloten adviseurs rekenen een vast bedrag van 750 euro voor het advies zodra de klant een verzekering afsluit.

Consumenten die via de website van nettowoonlastenverzekering.nl besluiten over te gaan een woonlastenbeschermer aan te schaffen ontvangen in de meeste gevallen dan ook een provisieloze verzekering waardoor zij voor dezelfde verzekering tientallen procenten goedkoper uit zijn.

Nettowoonlastenverzekering.nl is een initiatief van Helder Hypotheken B.V. Helder Hypotheken B.V. is tevens franchisegever van het concept De Nieuwe Hypotheken, een adviesketen welke reeds sinds haar oprichting in 2005 werkt op basis van een verrichtingentarief.





http://www.nettowoonlastenverzekering.nl