Linda Wagenmakers ambassadeur Stichting Present

15/01/2008 12:45



Stichting Present Nederland



Zangeres en musicalster Linda Wagenmakers wordt ambassadeur van de Stichting Present. Linda en Present kunnen elkaar goed vinden in de visie om in de samenleving een beweging op gang te brengen waarbij mensen het meer vanzelfsprekend vinden om naar elkaar om te kijken.

Als makelaar in vrijwillige inzet slaat Present een brug tussen mensen die tijd en praktische inzet willen doneren en mensen die met dat aanbod geholpen kunnen worden. Linda Wagenmakers is enthousiast over de formule van Present: "Als je op zoek bent naar een manier om echt iets goeds te doen voor je naaste of voor de samenleving, dan is best nog wel lastig om iets te vinden. Je hebt het vaak druk. De samenleving is complex en je kunt moeilijk vaste dagen of avonden reserveren. Daarnaast is er zoveel nood, dat je soms gewoon niet weet hoe en waar je moet beginnen. Present biedt voor dit dilemma een oplossing omdat je eerst zelf kunt aangeven wat je graag wilt doen en op welke dag. Vervolgens zoekt Present daar een passend project bij."

In het eerste jaar zal Linda zich gaan inzetten in een praktisch project zoals bijvoorbeeld het organiseren van een culinaire avond met kansarme jongeren. Ook het geven van een concert voor vrijwilligers en hulpontvangers behoort tot de mogelijkheden. Onlangs verleende ze als presentatrice nog haar medewerking aan de korte film 'Super dat je er bent!' met o.a. premier Balkenende aan de slag als vrijwilliger voor Present. Deze film zal binnenkort te zien zijn op het themakanaal Geloven van de NCRV. Tevens zijn momenteel plannen in ontwikkeling voor Linda, om Present meer bekend te maken bij het grote publiek.

Presentdirecteur Rudolf Setz: "In 2003 startte Present met een paar mensen die vanuit een christelijke drive de kloof wilde overbruggen tussen mensen die iets te bieden hebben en mensen die daarmee geholpen kunnen worden. Present is een landelijk netwerk met een groeiend aantal stichtingen. Per jaar worden honderden projecten gedaan. Linda is voor ons een geweldige ambassadeur. Ze is een spontane persoonlijkheid en voelt zich betrokken op de samenleving. We verheugen ons op onze samenwerking!

Op zaterdag 19 januari a.s. zal de overeenkomst getekend worden tijdens de landelijke Presentdag in Amersfoort in aanwezigheid van alle stichtingen Present. Zie hiervoor www.stichtingpresent.nl





http://www.stichtingpresent.nl