Gemeente Soest

Ganzenoverlast

Datum: 15/01/2008

Ganzenoverlast in wijk Overhees opgelost

Dieren vinden opvangadres op boerenerf

De afgelopen week heeft de gemeente Soest een teveel aan loslopende ganzen en eenden in de wijk Overhees opgelost. Met enige regelmaat kreeg de gemeente klachten over deze vogels. Kinderen, maar ook volwassenen waren bang voor de dieren en er was overlast van uitwerpselen en lawaai.

Om de ganzen te kunnen vangen en te laten wennen zijn zij eerst een keer of tien gevoerd. Tijdens de voederbeurten kwamen de ganzen steeds rustig aanlopen. Toen uiteindelijk geprobeerd werd de vogels te vangen, zwommen ze achterin een grote vijver. Maar toen ze de auto van de beheerder eenmaal hadden opgemerkt kwamen ze aanvliegen en konden ze gevangen worden.

Eén van de ganzen had de afstand verkeerd ingeschat en landde boven op de voerauto. Uiteindelijk konden alle ganzen worden gevangen en worden afgevoerd. Voor de ganzen en eenden is een opvangadres gevonden bij een agrariër, waar de vogels dienst doen als levende grasmaaiers op het erf van de boerderij.

Voor eventuele vragen kan men contact opnemen met de beheerder Bos, natuur en landschap bij de gemeente Soest, de heer J.K. Tupker, 035-6029189.

.