Ingezonden persbericht


PERSINFORMATIE

European Hospitality Properties verwerft zeven Achat hotels in Duitsland

Amsterdam, januari 2008 - Het investeringsfonds European Hospitality Properties N.V. heeft overeenstemming bereikt over de acquisitie van zeven Achat hotels in Duitsland. De zeven hotels zijn alle 3/4-sterren hotels en gevestigd in München-Erding, München-Halbergmoos, München-Neufahrn, Karlsruhe-Bretten, Hannover-Langenhagen, Stuttgart en Hoyerswerda. De hotels worden door de hotelketen Achat geëxploiteerd. In het hotel in Hannover zijn ook een bioscoop, een bibliotheek en kantoor en winkelunits gevestigd. Volledige afname van de hotels wordt naar verwachting in de loop van 2008 gerealiseerd, aangezien het diverse transacties betreft. Met de totale aankoop is een bedrag van EUR 70,2 miljoen gemoeid. De acquisitie van de Duitse hotels vormt een uitstekende aanvulling op de bestaande portefeuille, waarin reeds zes Nederlandse Golden Tulip Hotels zijn opgenomen.

European Hospitality Properties N.V. is een investeringsfonds dat zich richt op de aankoop van Europese hotels in het hogere segment. Met name 3-4 sterrenhotels met een gezond management komen in aanmerking. Het fonds is opgericht door Annexum en merchant bank Kempen & Co. De directie wordt gevoerd door Annexum Beheer B.V. European Hospitality Properties N.V. wordt geadviseerd door Hospitality Support Group.

"Het is de bedoeling de komende tijd de mogelijkheden te onderzoeken meer Europees hotelvastgoed te verwerven", aldus Huib Boissevain, directeur van Annexum.

Annexum is gespecialiseerd in het structureren en plaatsen van vastgoedproducten voor de particuliere en institutionele markt. Kempen & Co. is een Nederlandse merchant bank met activiteiten op het gebied van vermogensbeheer, effectenbemiddeling en corporate finance.