Eriks NV

P E R S B E R I C H T

Van Raad van Bestuur ERIKS group nv
Telefoon 072 54 75 888
Datum 15 januari 2008
Betreft ERIKS BREIDT HAAR ACTIVITEITEN IN DUITSLAND UIT

De ERIKS-groep heeft een verdere stap gezet in de versterking van haar activiteiten in Duitsland. Met terugwerkende kracht tot 1 januari 2008 zijn alle aandelen van Schmitztechnik GmbH te Mönchengladbach overgenomen.

De activiteiten van Schmitztechnik GmbH bestaan uit de marketing, de verkoop en vooral uit de veredeling van hoogwaardige kunststof- en rubbercomponenten. Met 15 medewerkers wordt een omzet van 5,5 mln. gerealiseerd bij zowel de machine- en apparatenbouw (OEM-afnemers) als bij de industriële eindverbruikers (MRO-afnemers) met name in de sectoren voeding, pharma, gespecialiseerde machinebouw en energie.

Deze overname is geheel in lijn met de ERIKS-strategie om haar activiteiten in Duitsland uit te breiden met nieuwe producten om daarmee nieuwe marktsegmenten te betreden.

Schmitztechnik GmbH zal in de cluster ERIKS Duitsland worden geïntegreerd. Hierdoor wordt ERIKS Duitsland in de productgroepen rubber en kunststoffen een nog meer gespecialiseerde en door kennis gedreven dienstverlener voor de moderne, toekomstgerichte industrie. De in Duitsland regionaal opererende ERIKS Service Centres zullen ook gebruikmaken van de bij Schmitztechnik GmbH aanwezige kennis. Het assortiment en de dienstverlening aan onze MRO-afnemers wordt hierdoor uitgebreid.

De overname wordt volledig uit eigen middelen gefinancierd en zal direct aan het resultaat bijdragen.

Voor uitgebreide informatie over de ERIKS-groep verwijzen wij naar onze website www.eriks.com

voor nadere informatie kunt u zich richten tot de heer J. van der Zouw, CEO en/of de heer J.G. de Boer, CFO
Pagina 1 / 1


---- --