Politie Gelderland-Midden

Regionaal

---

ISO Certificaat uitreiking Parketpolitie/Arrestantenzorg
Publicatiedatum: 15-1-2008 13:39:41

De unit Parket politie/ Arrestantenzorg, een samenwerkingsverband tussen de politieregio's Gelderland-Zuid en Gelderland- Midden, heeft de afgelopen jaren geïnvesteerd in een optimale zorg voor de arrestanten en goede dienstverlening aan de ketenpartners. Om dit te bereiken heeft de arrestantenverzorging van de beide politieregio's het kwaliteitssysteem arrestantenzorg (K.S.A) ontwikkeld. Het eindresultaat is dat de unit Arrestantenzorg, bestaande uit cellencomplexen Arnhem, Ede, Nijmegen en Tiel, voldoet aan de ISO norm 9001:2000. Het certificaat wordt vandaag, dinsdag 15 januari uitgereikt.

Door dit kwaliteitsinitiatief zijn de werkwijzen binnen de arrestantenverzorging verbeterd en transparant en uniform gemaakt, hetgeen borg staat voor een humane en integere behandeling van ingeslotenen. Met het realiseren van het kwaliteitsmanagementsysteem is tevens een volledige intranetapplicatie ontwikkeld waarop medewerkers van de verschillende locaties de voor hen nodige informatie kunnen raadplegen. Het gehele verbeterproces werd begeleid door KEMA.

Vanmiddag zal aan het ISO certificaat voor de unit Parketpolitie/ Arrestantenzorg worden uitgereikt door Dhr. C. van den Berge, auditor van KEMA, aan plaatsvervangend korpschef Ton Lith. Dit zal plaatsvinden om 15.30 uur. Locatie: regiobureau van de politie Gelderland- Midden, Snelliusweg 1, te Arnhem.

De pers wordt van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn. Voor nadere informatie en aanmelding kunt u contact opnemen met Pauline Hoekstra via het persloket.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---