Gemeente De Wolden


Zuidwolde, 10 januari 2008

Persbericht

Gemeente De Wolden brengt huis-aan-huis kleurrijke Wmo-krant uit

Meedoen centraal in Wet maatschappelijke ondersteuning

In de derde week van januari verspreidt de gemeente De Wolden huis-aan-huis haar Wmo-krant. In deze krant is allerlei informatie in duidelijke taal te vinden over de Wet maatschappelijke ondersteuning in combinatie met een keur aan foto's.

De krant opent met het voorwoord van wethouder Bert Damming waarin hij onder meer zegt: 'In deze speciale Wmo-krant leest u dat de Wmo over heel veel gaat. In de kern echter gaat het om een opdracht aan ons allen. We willen graag een actieve en betrokken samenleving waarin je je thuis voelt.'

Vervolgens is er bijvoorbeeld aandacht voor de negen prestatievelden. Hierin staat vermeld waarvoor de gemeente verantwoordelijk is, zoals het vergroten van de sociale samenhang en leefbaarheid, voorzieningen voor mensen met een beperking en het ondersteunen van vrijwilligers en mantelzorgers. Ook wordt het Wmo-team voorgesteld; vijf medewerkers die verantwoordelijk zijn voor alle voorkomende werkzaamheden op het gebied van de uitvoering van de Wmo wat betreft individuele voorzieningen. Uiteraard wordt er tevens aandacht besteed aan de Wmo raad en welzijnsactiviteiten. Lezers worden tenslotte uitgedaagd om mee te doen aan een quiz over de Wmo.

Inwoners die geen Wmo-krant hebben ontvangen, kunnen vanaf vrijdag 18 januari een exemplaar ophalen bij de receptie van het gemeentehuis, de vier bibliotheken, de welzijnscentra in Zuidwolde, de Wijk en Ruinen, het dorpshuis De Schakel in Koekange en dorpshuis Buddingehof in Ruinerwold.

De Wmo-krant is een verdieping van de artikelenreeks over de Wmo die gedurende negen weken is geplaatst op de gemeentepagina in een huis-aan-huis blad in De Wolden (zie ook www.dewolden.nl). Ook is de Wmo-krant digitaal in te zien via de gemeentelijke website.

///////////////////////////////////

Noot van de redactie: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met cluster communicatie, tel. (0528) 378 241.

---- --