Politie Zuid-Holland-Zuid

15/01 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

Dordrecht , 15-01-2008 o persberichten district I

IN OVERTREDING
ZWIJNDRECHT Een 31-jarige man uit Zwijndrecht is in de vroege morgen van dinsdag 15 januari door de politie aangehouden op de Burgemeester Jansenlaan. Ondanks een volledig ongeldig verklaard rijbewijs stapte de man toch in zijn auto om te gaan rijden. Dit werd gadegeslagen door surveillerende politieagenten. De bestuurder werd aan de kant gezet. Hij kon zich niet identificeren en gaf een valse naam op. Gezien het feit dat het niet de eerste keer was dat de man werd betrapt op autorijden terwijl hij een ongeldig verklaard rijbewijs heeft, is zijn auto in beslaggenomen. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

AANRIJDING TUSSEN FIETSER EN BROMFIETSER
DORDRECHT Op het fietspad langs de N3 in de richting van de Overkampweg heeft maandagmorgen 14 januari een aanrijding plaatsgehad tussen een fietser en een bromfietser. De 43-jarige bromfietser uit Dordrecht reed op het fietspad in de richting van de Overkampweg, de fietser een 18-jarige jongen uit s Gravendeel reed in tegenovergestelde richting. Ter hoogte van de kruising met de Dordwijklaan sloeg de fietser linksaf richting het tunneltje naar de Dubbeldamseweg Zuid. De bromfietser verwachtte dit niet waardoor een botsing het gevolg was. Beide vielen. De 18-jarige fietser raakte gewond en werd naar het ziekenhuis gebracht. Daar bleek hij een lichte hersenschudding en een snee in het gezicht te hebben. Na behandeling mocht hij naar huis. Zijn fiets is door de politie bij hem thuis gebracht in s Gravendeel. De bromfietser is erg geschrokken van de aanrijding. Hij raakte niet gewond.

VERDACHT VAN VERDUISTERING IN DIENSTBETREKKING
DORDRECHT Drie jongens van 15 en 16 (2) jaar uit Dordrecht zijn maandag 14 januari aangehouden door de politie. Ze worden verdacht van verduistering in dienstbetrekking. De drie werkten bij een supermarkt aan de Brouwersdijk waar ze op onrechtmatige lege flessen inleverden en door middel van het inleveren van het statiegeldbonnetje het geld opstreken. Door de bedrijfscontroleur werd de verduistering ontdekt doordat de drie op camera waren vastgelegd. Na verhoor en een bekentenis mochten de drie weer naar huis met hun ouders. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

WINKELDIEVEGGE AANGEHOUDEN
DORDRECHT Een 42-jarige vrouw uit Dordrecht is maandagmiddag 14 januari door de politie aangehouden wegens winkeldiefstal. Ze werd betrapt op diefstal van een notitieboekje, adressenboekje en mobiele telefoon. Door een beveiligingsmedewerker in winkelcentrum Sterrenburg werd de vrouw aangehouden en verzocht mee te lopen naar kantoor. Onderweg daar naartoe ging het mis. Er ontstond een worsteling toen de vrouw mobiel bleef bellen en de beveiligingsmedewerker haar mobiel af probeerde te pakken. Over en weer zou zijn geslagen en geschopt. De beveiligingsmedewerker heeft aangifte gedaan van mishandeling. De vrouw werd na verhoor maandagavond weer heengezonden. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

GEVONDEN
DORDRECHT Een 20-jarige man uit Dordrecht is op dinsdagmorgen 15 januari aangehouden in een woning aan de Colijnstraat. De politie was getipt dat hij daar was. Hij werd gezocht ivm een openstaande gevangenisstraf, namelijk 210 dagen. De man is ingesloten.

AUTOS IN BRAND
ZWIJNDRECHT Op de Oosterschelde op het hoekje met de Volkerak hebben maandagmorgen omstreeks 06.30 uur twee autos in brand gestaan. De eigenaar van de ene auto een nieuwe Mercedes had zijn auto onbeschadigd op de parkeerplaats gezet. Volgens de brandweer zou de oorzaak van de brand een technisch mankement kunnen zijn. Door de in brand gevlogen Mercedes vatte een auto die ernaast stond ook vlam. Beide voertuigen werden getakeld. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor.

BOOS OM BEKEURING
DORDRECHT De politie heeft op maandag 14 januari tegen de avond een 35-jarige vrouw uit Dordrecht aangehouden op de Bagijnhof in de binnenstad van Dordrecht. De vrouw werd bekeurd door een parkeercontroleur in verband met een verlopen parkeerkaartje. De 35-jarige werd hier boos om, reed weg en keerde vervolgens om waarbij ze vol gas terugkwam rijden. Vervolgens schold ze de parkeercontroleurs uit. Die schakelden op hun beurt de politie in die de vrouw aanhield wegens belediging. Op het politiebureau verklaarde ze erg boos te zijn geweest vanwege de manier waarop ze aangesproken en bekeurd werd. Ze zou niet op de parkeercontroleurs zijn ingereden. Na verhoor werd ze heengezonden. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.