Politie Zuid-Holland-Zuid

15/01 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

Dordrecht, 15-01-2008 o persberichten district II

20 RIJLESSEN
SLIEDRECHT De politie heeft op maandagavond 14 januari een 19-jarige jongeman uit Sliedrecht aangehouden op de Stationsweg. De jonge bestuurder reed met zijn auto op de Sportlaan toen hij werd opgemerkt door surveillerende agenten. Dit vanwege zijn hoge snelheid. De automobilist kreeg een stopteken en werd gecontroleerd. De 19-jarige bleek nog geen rijbewijs te hebben. Hij had 20 rijlessen gehad en was met de auto onderweg naar de sporthal omdat hij geen zin had om te fietsen Zijn moeder kwam naar het politiebureau om de auto mee te nemen, haar zoon kreeg een bekeuring mee voor rijden zonder rijbewijs.

BROMFIETSER EN FIETSER BOTSEN BIJ INHAALMANOEUVRE ALBLASSERDAM Op de brug over de Noord heeft maandagmiddag 14 januari een aanrijding plaatsgehad tussen een bromfietser en een fietser. De bromfietser een 17-jarige jongen uit Papendrecht reed vanuit de richting Hendrik-Ido-Ambacht de brug over richting Papendrecht. Hij haalde een fietser in maar dit ging mis. De twee raakten elkaar waardoor de fietser een 42-jarige man uit Hardinxveld-Giessendam viel. De bromfietser wist overeind te blijven. De gewonde fietser werd met hoofdletsel naar het ziekenhuis in Dordrecht gebracht. Zijn precieze verwondingen zijn op dit moment niet bekend.

AANRIJDING DRIE AUTOS OP A15
HARDINXVELD-GIESSENDAM Op de A15 ter hoogte van Hardinxveld-Giessendam (richting Gorinchem) zijn dinsdagmorgen 15 januari omstreeks 07.55 uur drie personenautos op elkaar gebotst. Een 44-jarige man uit Zwijndrecht zag te laat dat voor hem werd geremd. Hierdoor botste hij tegen zijn voorganger op de linkerrijstrook. Door de klap van de aanrijding schoof hij door naar de rechterrijstrook waar ook een auto werd geraakt. Alle autos hebben aanzienlijke schade, er raakte gelukkig niemand gewond.