KPN NV

KPN heeft half miljoen tv-kijkers | | |

|                                              |                              |
KPN heeft 500.000 digitale televisiekijkers voor zijn twee televisiediensten. In het eerste kwartaal van 2007 stond de teller op 296.000 tv-klanten en in het derde kwartaal waren dit er 414.000. KPN biedt digitale televisie via de ether onder de naam Digitenne en via internet met Interactieve TV. Consumenten zien beide televisiediensten van KPN steeds vaker als een goed alternatief voor kabel-tv .

KPN biedt sinds oktober 2004 digitale televisie aan in Nederland. In het begin alleen met Digitenne, toen nog in een beperkt gebied in de Randstad. Later kwam hier Interactieve TV bij (voorheen Mine). De jaren 2005 en 2006 waren belangrijke jaren voor KPN TV, waarna de opmars van digitale televisie haar voorlopige hoogtepunt bereikte in 2007. Volgens TNS Nipo (bron: TNS Nipo 12 juli 2007) stapte in het tweede kwartaal van 2007 ruim 300.000 huishoudens over op digitale tv. Hiermee keken in totaal ongeveer twee miljoen Nederlandse huishoudens naar digitale tv. Volgens Telecom Paper (publicatie; 19 december 2007) groeide in het derde kwartaal van 2007 het aantal digitale tv-connecties met 8,8 procent. De onderzoekers veronderstellen dat het groeitempo in het vierde kwartaal van dit jaar op 9 procent zal liggen.

Jacob Middeldorp, Directeur TV, Content en Broadcast Services: "Deze cijfers bewijzen dat KPN inmiddels een serieuze aanbieder is op de digitale televisiemarkt. Consumenten zien massaal de voordelen van onze televisiediensten en bevelen deze vaak aan bij mensen in hun omgeving. Met Digitenne bieden we de populairste radio- en tv-zenders in digitaal beeld en geluid, voor een prijs minder dan de helft dan het tarief van de kabel. Met Interactieve TV van KPN krijgen kijkers een zeer uitgebreid aanbod met veel extra mogelijkheden voor een scherpe prijs. We gaan dan ook vol vertrouwen op naar één miljoen tv-kijkers!"

Digitenne
Met Digitenne richt KPN zich op de prijsbewuste tv-kijker want voor E6,95 per maand krijgen klanten 23 tv- en 19 radiozenders, in digitale beeld- en geluidskwaliteit. Het product werkt draadloos. Het is dus ook mogelijk om Digitenne mee te nemen, om tv te kijken op de boot of camping. In 2007 heeft KPN voor Digitenne een groot aantal nieuwe antennes neergezet, waardoor steeds meer tv kijkers digitale televisie via de ether kunnen ontvangen. Ook in 2008 komen er nieuwe antennes bij.

Interactieve TV van KPN
Interactieve TV van KPN is ook digitale televisie, maar dan met een aantal extra's. Het biedt een compleet pakket met 51 tv- en 75 radiozenders, een harddisk recorder met 100 uur opnamecapaciteit, Programma Gemist op je tv en de mogelijkheid om films en series te kijken op een zelf gekozen moment. Met Interactieve TV bepaalt de kijker, vanaf E9,95 per maand, zelf wat en wanneer hij kijkt.