Ingezonden persbericht


BackupAgent sluit overeenkomst met IS Interned Services

Leverancier van managed hosting- en connectivity-diensten lanceert online backup-oplossing op basis van BackupAgent-software

Delft, 15 januari 2008 - BackupAgent, leverancier van online backup-software en -services, heeft een overeenkomst gesloten met IS Interned Services, een van de grootste zakelijke-hostingpartijen in Nederland. De nieuwe partner gaat zijn online backup-dienst baseren op software van BackupAgent. IS Interned Services biedt met deze dienst onder eigen naam klanten de mogelijkheid om uiteenlopende servers en computers te back-uppen. Bovendien kunnen ze het backup-proces in een centrale omgeving beheren.

Door zijn nieuwe dienst te baseren op BackupAgent-software, biedt IS Interned Services een eenvoudige en zeer gebruikersvriendelijke dienst voor online backup en recovery. IS Interned Services biedt de dienst als Backup-as-a-Service (BaaS) aan. Het enige dat klanten hoeven te doen, is een klein programma installeren op hun server en pc's. Vervolgens kunnen ze zelf aangeven van welke mappen, (database)applicaties en bestanden backups worden gemaakt en hoe vaak. Het back-uppen gebeurt automatisch, waarbij de bestanden via internet versleuteld naar het datacenter van IS Interned Services worden verstuurd. In het geval van een calamiteit of als klanten bestanden kwijtraken, kunnen ze zelf snel en makkelijk de verloren gegevens terughalen. Een ander groot voordeel van BaaS is, dat klanten een vast bedrag per maand betalen en verder geen omkijken hebben naar beheer en onderhoud. Bovendien hoeven ze niet zelf te investeren in soft- en hardware.

"De vraag naar online backup-diensten groeit sterk", zegt Arjan Steevels, directeur van IS Interned Services. "Ook kleinere bedrijven willen er tegenwoordig van op aan kunnen dat hun bestanden snel zijn terug te halen na een computercrash of andere calamiteit. Maar een Managed Server is voor kleinere bedrijven soms een beetje te veel van het goede. Met de oplossing van BackupAgent spelen we hier slim op in. We bieden de veiligheid van een managed dienst op een server die de klant in eigen beheer heeft."

"Steeds meer bedrijven kloppen bij ons aan voor samenwerking", zegt Roland Sars, directeur Sales en Marketing bij BackupAgent. "Het feit dat BackupAgent zichzelf niet beschouwt als leverancier, maar als partner, blijkt veel partijen, waaronder hostingproviders, ISP's en resellers, aan te spreken. We denken met partners mee en ondersteunen ze op het gebied van integratie, beheer en support. We zijn zeer verheugd dat we een partnerovereenkomst hebben gesloten met een van de grootste hostingproviders van Nederland."

IS Interned Services

IS Interned Services is met ruim 80 medewerkers en zo'n 30.000 internetprojecten in beheer een speler van formaat op de zakelijke markt voor managed hosting- en connectivity-diensten. Het privately-owned bedrijf in Purmerend is sinds 1996 actief en daarmee een van de eerste Nederlandse Internet Service Providers. Service en flexibiliteit staan sindsdien centraal. Strakke Service Level Agreements en een 24/7 supportdesk zorgen voor optimale bereikbaarheid en performance. IS Interned Services werkt met state-of-the-art datacenters die met elkaar zijn verbonden door een glasvezelring in eigen beheer. IS Interned Services is Microsoft Gold Partner en de grootste op Microsoft-technologie gebaseerde provider van Nederland. Zowel eenmanszaken als grote ondernemingen kunnen bij IS Interned Services terecht.

Ingezonden persbericht