Persbericht

Cognos V3 biedt klanten nog geavanceerder Performance Management-systeem Cognos versterkt bedrijfsbreed platform, combineert nieuwe en uitgebreide functionaliteit voor Performance Management met best practice-oplossingen om het succes van klanten te versnellen

Nieuwegein, 15 januari 2008 - Cognos (NASDAQ: COGN; TSX:CSN), wereldwijd marktleider in oplossingen voor Business Intelligence en Performance Management, maakt vandaag belangrijke ontwikkelingen van zijn Performance Management-systeem bekend. Hiermee beschikken klanten over cruciale componenten, nodig voor een versnelde verbetering van de bedrijfsprestaties.

"De doorlooptijd van orders en productie- en leveringscycli worden steeds korter. Het succes van bedrijven hangt daardoor meer en meer af van tijdige beslissingen, gebaseerd op de operationele en financiële prestaties", zegt John Hagerty van AMR Research. "Breed verspreide PM is een reis waaraan organisaties nu kunnen en moeten beginnen om een tijdige en complete besluitvorming, en inzicht in het effect van deze beslissingen op het ecosysteem van de organisatie mogelijk te maken."

Het Cognos Performance Management-systeem helpt klanten sneller toe te werken naar breed verspreide Performance Management en een betere besluitvorming. Het combineert een complete reeks van gebruikersfunctionaliteit voor Business Intelligence en Financial Performance Management, met een open en bedrijfsbreed platform, en best practice Performance-oplossingen en -diensten.

Cognos 8 v3, ondersteund door Cognos-partners, biedt nieuwe, uitgebreide gebruikersfunctionaliteit voor BI en Financial Performance Management om nog beter gerichte informatie te bieden aan nog meer gebruikersgroepen, samen met belangrijke ontwikkelingen van het bedrijfsbrede Cognos 8-platform die de Cognos-oplossingen nog makkelijker te gebruiken en inzetbaar maken. Deze vernieuwingen worden aangevoerd door Cognos' vlaggenschip, de Business Intelligence-oplossing Cognos 8 BI v3, die vandaag wordt geïntroduceerd.

Cognos 8 BI v3 omvat een complete reeks aansluitende Performance Management-functionaliteit voor het maken bedrijfsbrede plannen, prognoses en budgetten, op Microsoft Excel gebaseerd(e) onderzoek, en consumer modes waarmee gebruikers met BI-informatie kunnen werken via vertrouwde applicaties of apparatuur zoals een BlackBerry®, bedrijfszoekmachine, Microsoft® Office-applicatie of webbrowser. Deze Performance Management-functionaliteit benut het Cognos 8 v3-platform optimaal en helpt managers van technologie-, financiële en functionele afdelingen een goed geïnformeerde, consistente besluitvorming in de hele organisatie te stimuleren.

Om het klantsucces verder te versnellen, introduceert Cognos ook nieuwe best practice-oplossingen en heeft het bedrijf zijn aanbod voor consultancy, opleiding en ondersteuning vernieuwd. De oplossing voor financiële consolidatie Cognos Controller is vernieuwd met procesverbeteringen voor het doorvoeren van aanpassingen tussen bedrijven, extra functionaliteit voor GL-audit, rapportage en beveiliging, en ondersteuning van vereenvoudigd Chinees. De Retail Financial Workbench en Public Sector Position Planning Performance-oplossingen, die deze week worden geïntroduceerd, breiden Cognos' portfolio van Performance Blueprints en Powered by Cognos Solutions verder uit tot meer dan 135 specifieke aanbiedingen.

Een nieuw, rolgebaseerd opleidingsprogramma richt zich op de inhoud en leerervaring die studenten nodig hebben om specifieke rollen effectief uit te voeren. Nieuwe Guardian Services-werkpakketten over de nieuwe functionaliteit en mogelijkheden van Cognos 8 v3 zijn beschikbaar. Hulpmiddelen en diensten voor migratie en upgrade, roadmaps voor de Cognos Solutions Implementation Methodology, offshorediensten van het Global Delivery Center, een nieuw online customer resource center en een uitgebreid aanbod van bewezen praktijken die klanten bij specifieke configuraties helpen de inzet van hun Performance Management-toepassingen met Cognos 8 v3 te versnellen, zijn ook geïntroduceerd.

"Het gebruik van onze Cognos Performance Management-oplossingen heeft gezorgd voor een cultuurverandering binnen Bloorview. We gaan van discussiëren over data en beslissen op buikgevoel naar een op feiten gebaseerde besluitvorming", zegt Hakim Lakhani, Director, Decision Support and Planning van Bloorview Kids Rehab. "Het onderliggende platform verbindt alle gebruikersfunctionaliteit voor Performance Management en maakt dit tot een compleet systeem waarin managers rapporten kunnen benaderen en bouwen, kubussen kunnen analyseren en belangrijke meetgegevens kunnen weergeven, met het vertrouwen dat de informatie consistent en betrouwbaar is."

"Cognos blijft innovatieve Performance Management-oplossingen ontwikkelen en aanbieden die tegemoet komen aan de dagelijkse behoeften van grote en middelgrote organisaties", zegt Rob Ashe, CEO van Cognos. "Deze continue, innovatieve evolutie van ons Performance Management-systeem biedt onze klanten een ongeëvenaard portfolio om data te veranderen in actieve informatie over de prestaties die het financiële en operationele inzicht en de bedrijfsprestaties verbeteren."


*AMR Research, 'Pervasive Performance Management: What it is and how to prepare', door David Kasabian en John Hagerty, juli 2007.

Over Cognos
Cognos, wereldwijd marktleider in oplossingen voor Business Intelligence en Performance Management, levert toonaangevende software en diensten voor Enterprise Planning en BI die organisaties helpen hun financiële en operationele prestaties te plannen, te begrijpen en te beheren.

Cognos biedt klanten een compleet Performance System door technologie, analyseapplicaties, best practices en een omvangrijk netwerk van partners bij elkaar te brengen. Dit Performance System is een open en makkelijk aanpasbare oplossing die de ERP-, packaged applications- en database-investeringen van een organisatie beter doen renderen. Het geeft klanten de mogelijkheid vragen te beantwoorden (Hoe doen we het? Liggen we op koers? Wat moeten we eraan doen?) en stelt hen in staat hun huidige prestaties te begrijpen en te volgen en toekomstige businessstrategieën te plannen.

Cognos bedient meer dan 23.000 klanten in ruim 135 landen. De organisaties uit de top-100 die klant bij Cognos zijn, presteren constant beter dan de marktindex. Cognos' oplossingen en diensten voor Performance Management zijn tevens verkrijgbaar via meer dan 3.000 partners en resellers over de hele wereld.