Bouwfonds


---

SIR-55 en Rabo Vastgoed B.V. sluiten een samenwerkingsovereenkomst

14-1-2008

SIR-55 (collectief van 55-plussers) en Rabo Vastgoed B.V., onderdeel van Bouwfonds Property Development, hebben op vrijdag 11 januari j.l. een samenwerkingsovereenkomst getekend. De samenwerking heeft als doel meer woningen te realiseren voor 55-plussers in Nederland.

SIR-55, ooit door consumenten opgericht, ontwikkelt woningen voor en door 55-plussers. Met deze samenwerking worden de krachten op het gebied van woningontwikkeling voor senioren gebundeld. SIR-55 bevindt zich in een nieuwe groeifase en is op zoek gegaan naar een partner die kan bijdragen aan deze groei. Hiervoor heeft zij Rabo Vastgoed B.V. benaderd. In het eerste project in Almere, worden 12 patiowoningen gerealiseerd. Hierin staan de woonwensen van 55-plussers centraal. De woningen worden ontwikkeld volgens het model van Collectief Particulier OpdrachtGeverschap: het bouwbureau van SIR-55 is namens de kopers opdrachtgever, Rabo Vastgoed B.V. financiert en neemt het risico van de onverkochte woningen.
Â
Bij gebleken succes wordt de samenwerking ook op andere plaatsen in Nederland voortgezet. De samenwerking met SIR-55 biedt Rabo Vastgoed B.V. de mogelijkheid om in nauwe samenwerking met consumenten woonconcepten te ontwikkelen.

Bouwfonds Property Development (BPD) is onderdeel van Rabo Bouwfonds. Rabo Bouwfonds is een internationale vastgoedonderneming met drie op vastgoedgerichte kernactiviteiten: ontwikkelen, financieren en investment management. Bouwfonds Property Development richt zich primair op de ontwikkeling van woongebieden, commercieel vastgoed en multifunctionele projecten. BPD heeft ruim 900 medewerkers en is vanuit 47 kantoren actief in Nederland, België, Luxemburg, Frankrijk, Duitsland, Spanje, Tsjechië, Hongarije, Slowakije, Denemarken, Zweden.

SIR-55
Stichting Initiatieven Realisatie 55+ Woningbouw (SIR-55) is midden jaren â80 ontstaan uit een initiatief van drie echtparen van 55+ die zich afvroegen: âHoe willen wij later graag wonen?â. Na een inventarisatie resulteerde dit in een Programma van Eisen. Het initiatief van de drie bevriende 55 plussers voldeed niet alleen aan hun eigen wensen. Het initiatief resulteerde in een project en vond in Eindhoven bij de consument breed draagvlak en bleek zodanig succesvol dat de initiatiefnemers besloten het initiatief onder te brengen in een stichting: SIR-55. Dit was de start van een reeks van consumenteninitiatieven in Zuid-Oost Brabant. Eind jaren negentig meldden zich ook vele consumenten uit de rest van Nederland en breidde het werkgebied van SIR-55 zich uit tot heel Nederland. Â
Inmiddels wordt de stichting professioneel ondersteund door Bouwbureau SIR-55. Met meer dan 100 vrijwilligers verdeeld over 5 regioâs en 10 medewerkers van het Bouwbureau is SIR-55 uitgegroeid tot een organisatie die zich actief inzet om de belangen te behartigen van medioren & senioren op het gebied van wonen en aanverwante diensten.

Â

---