VNU Media lanceert nieuws- en carriereportal voor ambtenaren

15/01/2008 14:39



Creative Venue BV



Haarlem, 15 januari 2008 - VNU Media presenteert als multimediaal uitgeefbedrijf deze week InOverheid.nl, een nieuwe nieuws- en carrièresite voor ambtenaren en mensen die interesse hebben in de overheid. Voor ambtenaren is er, aldus het bedrijf, nog geen site waarop al het relevante nieuws, actuele thema's én vacatures ineen te vinden zijn.

InOverheid.nl speelt in op de trend dat internetgebruikers, waaronder ambtenaren, steeds veeleisender worden wat betreft online informatie. De internetgebruiker verwacht informatie en zoekresultaten die vooral op zijn specifieke situatie van toepassing zijn. VNU Media wil met het nieuwe initiatief de positie die zij sinds 2006 met IntermediairPubliekeZaken.nl heeft opgebouwd verder uitbouwen.

Verticalisering arbeidsmarkt
Voor de meeste werkgevers is het in de huidige krappe arbeidsmarkt steeds moeilijker om personeel te werven. Binnen de overheid zal de vraag naar personeel sterk toenemen aangezien een groot deel van het 'vergrijsde' personeelsbestand de komende jaren met pensioen zal gaan.

Quintin Schevernels, Publishing Director Online van VNU Media: "Met InOverheid.nl spelen we in op de verticaliseringstrend die online is waar te nemen. We selecteren relevant nieuws, content en vacatures voor de ambtenaar. Door ons specifiek op die groep te richten neemt de toegevoegde waarde van de site zowel voor gebruikers als adverteerders toe. De overheid staat de komende jaren immers voor de enorme opgave om in een zeer krappe markt grote aantallen personeel te werven. Daarbij zal online een steeds belangrijkere rol gaan spelen. Met het specifieke bereik van InOverheid.nl denken we daar een substantiële bijdrage aan te kunnen leveren."

Inmiddels zijn vacaturesites de belangrijkste oriëntatiebron voor ambtenaren. Uit het InOverheid.nl Banenonderzoek 2007 dat InOverheid.nl overmorgen presenteert blijkt onder meer dat ruim 70% van de jonge ambtenaren zich langs deze weg oriënteert. Opvallend genoeg is er, aldus Schevernels, nog geen site die de jonge of potentiële ambtenaar echt aanspreekt: "We stappen met onze reputatie en trackrecord op zak zeer serieus in dit marktsegment. Het is een enorme kans voor ons als uitgever."

Op koers
InOverheid.nl markeert voor VNU Media een volgende strategische stap in de voorgenomen verdieping en verbreding van de recruitment- en uitgeefactiviteiten in diverse zakelijke markten. In november 2007 lanceerde VNU Media in dit kader ook al InInterim.nl, een website die interim werkers de mogelijkheid biedt zonder tussenkomst van bemiddelingsbureaus hun diensten aan te bieden. Werkgevers krijgen op hun beurt via deze site eenvoudig toegang tot beschikbare interim professionals.





http://www.inoverheid.nl