Gemeente Bolsward


Nieuws
15-01-08

Ontwerpbestemmingsplan bebouwde Kom Bolsward klaar voor vaststelling door Raad

Bestemmingsplannen.jpg
Op 22 januari aanstaande bespreekt de gemeenteraad van Bolsward het ontwerpbestemmingsplan bebouwde Kom.

Dit nieuwe bestemmingsplan beslaat de gehele bebouwde kom van Bolsward met uitzondering van de bedrijventerreinen en de binnenstad. Bij de totstandkoming van dit plan is een proces van inspraak voorafgegaan, waarbij zowel bewoners, on-dernemers als deskundigen van Rijk en Provincie hebben meegedacht. Alle reacties op het plan zijn zo goed mogelijk verwerkt.

Op 22 januari zal de raad aangeven of hij akkoord kan gaan, waarna het ontwerpbestemmingsplan ter inzage wordt gelegd. In 2006 was het bestemmingsplan Kom het eerste bestemmingsplan van de gemeente Bolsward dat geheel digitaal via de website te bekijken was. Het digitale plan van Bolsward bestaat uit een zogenaamde "slimme plankaart", waaraan in principe alle informatie, bestemmingen, toelichtingen en voorschiften zijn opgehangen. Men kan via dit digitale bestemmingsplan inzoomen op de gewenste straat of zelfs pand en dan krijgt men de beschrijving, bestemming en bouwvoorschriften in beeld. Veel inwoners, ondernemers en andere betrokkenen hebben het plan bekeken en hun reactie gegeven.

Nu zijn de reacties beoordeeld en verwerkt. Op 22 januari besluit de gemeenteraad of het bestemmingsplan in ontwerp vastgesteld kan worden. Alle mensen die een officiële reactie hebben gegeven ontvangen de reactienota. Het plan wordt vervolgens in procedure gebracht.