Gemeente Sittard-Geleen


PERSBERICHT Gemeente Sittard-Geleen

Tweede bedrijfskavel Borrekuil verkocht

Sittard-Geleen, 15 januari 2008 - De gemeente Sittard-Geleen heeft de tweede kavel op hhet te revitaliseren Bedrijvenpark Borrekuil verkocht. Koper van de ruim zesduizend vierkante meter is transportbedrijf Oos van der Meer.

,,De belangstelling voor Bedrijvenpark Borrekuil is groot. Dat er nu, zo snel na de start van de verkoop, al het tweede stuk grond verkocht wordt, toont dit aan," aldus wethouder Pieter Meekels. ,,En dat terwijl de echte revitalisering van Borrekuil nog maar net begonnen is.'

Met de verkoop is een bedrag van bijna 4,5 ton gemoeid. Oos van der Meer Transport is op dit moment al op Bedrijvenpark Borrekuil gevestigd. Het bedrijf huurde er een bedrijfspand. De kavel waarop dat pand staat, is nu gekocht. Eén van de bestaande loodsen op deze kavel wordt gestript en weer volledig nieuw opgebouwd als opslagruimte voor Oos van der Meer. Ook worden nog vijf nieuwe opslagloodsen van zo'n 300 vierkante meter gebouwd.

De bebouwing en inrichting van het nieuwe bedrijfsterrein van Oos van der Meer zal volledig in overeenstemming met het beeldkwaliteitplan voor bedrijvenpark Borrekuil worden gerealiseerd. Ook zal het transportbedrijf zich aansluiten bij de in oprichting zijnde Stichting Parkmanagement Borrekuil.

De werkzaamheden om te komen tot het volledig bouwrijpmaken van de eerste fase in het nieuwe Bedrijvenpark Borrekuil in Geleen zijn in volle gang. Het Liof Business Center is in aanbouw en er zijn volop gesprekken met andere kandidaten voor vestiging in het Bedrijvenpark.

Geïnteresseerden voor een bedrijfsterrein in Bedrijvenpark Borrekuil kunnen zich melden bij het Ondernemerscontact van de gemeente Sittard-Geleen.


---