Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom 15-01

BERGEN OP ZOOM, 15 januari 2008

Man aangehouden voor mishandeling ex-vriendin

ROOSENDAAL: De politie hield maandag een 20-jarige man uit Roosendaal aan voor mishandeling van zijn ex-vriendin en vernieling. De man werd aangehouden in zijn woning in de wijk Kortendijk. Het nu 17-jarige meisje uit Bergen op Zoom deed begin januari aangifte tegen de verdachte. Ze zou tijdens haar relatie met de Roosendaler tussen september 2005 en februari 2007 regelmatig zijn mishandeld door de man. Dit gebeurde door slaan en schoppen. Ook zou hij een aantal bezittingen van de aangeefster hebben vernield. De man werd aangehouden en verhoord. Hij ontkende de beschuldigingen en is voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

Man gooit met etenswaren

ROOSENDAAL: De politie hield op maandagavond een man aan in een winkeltje op het station in Roosendaal. De man gooide met etenswaren en deed vervelend tegen het personeel. Bij het arriveren van de politie kon de man zich niet legitimeren en wilde ook zijn naam niet opgeven. Hierop is hij aangehouden en overgedragen aan de vreemdelingenpolitie voor vaststelling van zijn identiteit.

Tweetal aangehouden voor poging koperdiefstal

ROOSENDAAL: De politie hield dinsdag even na middernacht twee mannen aan voor poging diefstal. Surveillerende politiemensen zagen de twee in de Hoogstraat bij het hek van een bouwplaats staan. Het hek van de bouwplaats stond open. Bij controle bleken de 31-jarige Roosendaler en de 29-jarige man uit Bergen op Zoom in bezit van inbrekersgereedschap. De beide verdachten zijna aangehouden en ingesloten en het gereedschap is in beslag genomen. De 29-jarige man had nog een vonnis van 7 dagen openstaan. De 31-jarige man bleek bij fouillering in bezit van een hoeveelheid pilletjes, vermoedelijk gaat het hier om XTC. Tijdens verhoor ontkenden de verdachten de intentie te hebben koper te stelen bij het pand.

Inbraak in pompstation

FIJNAART: Op dinsdag is even voor 03.00 uur ingebroken in een tankstation aan de Parallelweg. De daders forceerden een schuifdeur en namen een onbekende hoeveelheid rookwaar weg. De politie ontving de melding via de alarmcentrale en zette een diensthond in om eventuele aanwezige inbrekers op te sporen. Bij aankomst waren de daders al gevlucht. De politie stelt een onderzoek in naar de inbraak en neemt aangifte op van de gedupeerde.

Auteur: Inge Rijgersberg