Nederlandse Politiebond


GROTE DEELNAME WERKSTAKINGEN POLITIE

Tijdens de door de NPB georganiseerde werkstaking in het regiokorps Midden- en West-Brabant (van 7.00 tot 20.00 uur) hebben 600 politieambtenaren het werk neergelegd. Het actiecomité had voor 500 collega's soep laten aanrukken, maar dat bleek onvoldoende!

Vanaf 11.00 vond op het hoofdbureau De Mijkenbroek een vakbondsbijeenkomst plaats, waarop onder andere het woord gevoerd werd door NPB-voorzitter Hans van Duijn. Samen met ACP-voorzitter Gerrit van de Kamp lanceerde hij door een druk op een knop een sms-je aan minister Ter Horst:

'Geachte minister Ter Horst
Kom met voldoende euro's over de brug,
Dan vliegen wij weer aan tafel terug!'

Een andere actie vond plaats op parkeerplaats Spuit en Donk tussen Roosendaal en Bergen Op Zoom: daar verzamelden zich langs de snelweg zo'n 50 stakende politieambtenaren (aangevoerd in vijftien dienstauto's) om het passerende verkeer door middel van spandoeken op de hoogte te brengen van hun onvrede over het CAO-beleid van minister Ter Horst.

Ook de vakbondsactie van de regio's Noord- en Oost-Gelderland en Twente mag een groot succes genoemd worden. In Doetinchem bezochten zo'n 600 stakende politieambtenaren een voetbalwedstrijd tussen een politie-elftal en een elftal van De Graafschap-spelers. Het politie-elftal won de wedstrijd, die gespeeld werd in de motregen, werd door het politie-elftal gewonnen met 3-1.

Gepubliceerd op 15 januari 2008 door Dick Harte.

Overname van dit nieuwsbericht is toegestaan, mits met bronvermelding: Nederlandse Politiebond - www.politiebond.nl ©2008.