Politie Groningen

Dinsdag 15 januari 2008

Provincie Groningen, 15-01-2008

Bourtange: hennepkwekerij ontmanteld

De politie heeft maandagmorgen in de Piketlaan in Bourtange een hennepkwekerij ontmanteld. In een schuurtje bij een woning troffen agenten 103 planten aan. In de woning vonden agenten zon 50 stekjes. De planten en de apparatuur die nodig is voor het kweken van de hennep zijn in beslag genomen. Een 65-jarige inwoner van Bourtange is als verdachte gehoord.

Winschoten: automobiliste gaat er vandoor na val

Een 50-jarige bromfietsster uit Midwolda is maandagmorgen gewond geraakt aan haar schouder na een val. De vrouw reed bij de brug over het Winschoterdiep richting de Kloosterlaan in Winschoten. Een onbekend gebleven automobiliste wilde op dat moment vanaf de Kloosterlaan de brug oprijden. Hierdoor moest de bromfietser vol in de ankers en ging onderuit. De onbekende automobiliste in een grijze auto werd door omstanders geattendeerd op wat er was gebeurd, maar de vrouw ging er direct vandoor zonder haar gegevens achter te laten. De gewonde vrouw is voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht. De politie heeft een registratie gemaakt.

Delfzijl: fietsster krijgt geen voorrang

Een 14-jarige fietsster uit Krewerd is maandagmorgen gewond geraakt bij een aanrijding in Delfzijl. Het meisje reed op de kruising Sikkel met de Zwet en kreeg geen voorrang van een 79-jarige automobilist uit Appingedam. Het meisje ging hierdoor onderuit en raakte gewond aan haar arm en gezicht. Ze is voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht. De politie heeft een registratie gemaakt.

Opende: automobilist raakt fietsster

Een onbekende automobilist heeft maandagmorgen rond 7.40 uur op de Openderweg in Opende een 15-jarige fietsster aangereden. Volgens het meisje uit Opende zou de onbekende automobilist op haar weghelft hebben gereden. Zij moest ze daardoor de berm in. Ondanks haar stuurbeweging richting de berm, schampte de auto haar elleboog. Hierdoor kwam zij tegen een boom tot stilstand en moest voor onderzoek naar een huisartsenpost. De onbekende automobilist stapte nog uit zijn donkerkleurige auto, maar ging er vandoor zonder zijn gegevens achter te laten. De man wordt geschat op 40 a 50 jaar en droeg een donkerkleurige, effen pet. Mensen die meer informatie hebben, of weten wie de automobilist is, worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844 (lokaal tarief).

Zuidhorn: man valt van trap

Een 73-jarige man uit Zuidhorn is maandagmiddag gewond geraakt nadat hij van een trap was gevallen. De Zuidhorner wilde aan de Rijksstraatweg in zijn woonplaats een tak van een boom zagen. De tak viel op de man en daardoor verloor hij zijn evenwicht. Hij kwam drie meter lager op het asfalt terecht. De Zuidhorner is met onbekend letsel naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een rapportage.

Zeerijp: geslagen aanrijding

Een 45-jarige automobilist uit Leermens heeft maandagmiddag op de Tolweg in Zeerijp een 26-jarige automobilist uit t Zandt geslagen. De twee automobilisten raakten elkaars voertuig op de Eenumerweg. Hierbij raakte de spiegel van de 45-jarige man beschadigd. Deze keerde zijn voertuig en ging achter de man uit t Zandt aan. Op de Tolweg stopten beide heren. De oudste bestuurder maakte vervolgens de spiegel van de andere man kapot en sloeg hem in het gezicht. De politie maakt proces-verbaal op.

Oosternieland: snelheidsduivel heeft alle geluk

Een 25-jarige Poolse motorrijder heeft maandagavond alle geluk van de wereld gehad. De bestuurder reed met hoge snelheid op de N46 in de richting van de Eemshaven. Een onopvallende politieauto voerde op dat moment een snelheidscontrole uit. De gemiddelde snelheid van de coureur was 206 km/u. De politieauto ging achter de Pool aan en wilde hem laten stoppen. Hier trok de motorrijder zich niets van aan en hij verhoogde zijn snelheid tot ruim boven 240 km/u. Hierop staakten de agenten hun poging. Even later zagen de agenten de motorrijder in de berm. Hij had de macht over het stuur verloren en raakte in de berm. De man was aanspreekbaar en mankeerde ogenschijnlijk niets. De man is ter observatie alsnog opgenomen in een ziekenhuis. De motor is in beslag genomen.

Delfzijl: bromfietser onderuit

Bij een eenzijdig bromfietsongeluk zijn de 46-jarige bestuurder uit Foxhol en zijn 44-jarige passagiere uit Delfzijl gewond geraakt. De bestuurder reed op de rotonde van de Zwet met de N991 in Delfzijl en gleed door onbekende oorzaak onderuit. Beiden zijn voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie.

Groningen: minibikes op de weg

De politie heeft maandag een 18-jarige man uit Winsum staande gehouden. Agenten zagen de man op een minibike over het Heerdenpad in Groningen rijden. De minibike is meegenomen naar het bureau. Naast hem reed een andere jongeman op een minibike. Hij wist te ontkomen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft maandag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Bedum, Boterdiep WZ: aantal geregistreerde voertuigen: 125, aantal overtredingen: 0, hoogst gemeten snelheid: n.v.t., maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Ten Boer, N360: aantal geregistreerde voertuigen: 800, aantal overtredingen: 0, hoogst gemeten snelheid: n.v.t., maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Wildervank, N33: aantal geregistreerde voertuigen: 1813, aantal overtredingen: 22, hoogst gemeten snelheid: 143 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.

Groningen, Helperzoom: aantal geregistreerde voertuigen: 1058, aantal overtredingen: 45, hoogst gemeten snelheid: 70 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Glimmen, Rijksstraatweg: aantal geregistreerde voertuigen: 1014, aantal overtredingen: 127, hoogst gemeten snelheid: 84 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.