Gemeente Ede

nummer 007 / Ede, 15 januari 2008

College stelt wijkactiviteitenplannen 2008 vast

Het college van burgemeester en wethouders heeft de wijkactiviteitenplannen voor 2008 vastgesteld. Dit betekent dat per wijk duidelijk is welke activiteiten op stapel staan in het komende jaar. En ook door wie deze georganiseerd worden en wie daar verder bij betrokken zijn. De plannen zijn namelijk opgesteld in samenwerking met verschillende organisaties, zoals Welstede, Woonstede en de politie. Maar ook in samenspraak met de bewoners van de wijken.

De plannen richten zich op concrete maatregelen, zoals het verbeteren van speelplekken en uitbreiding van fietsparkeerplaatsen in het centrum. Maar ook in toenemende mate op zaken die met leefbaarheid te maken hebben. Het organiseren van straatspeeldagen en buurtfeesten bijvoorbeeld, of het ondersteunen van bewonerscommissies in hun werkzaamheden.
Het is voor het eerst dat de wijkactiviteitenplannen in een overzichtelijk boekje verschijnen. Hiermee willen de organisaties onderstrepen dat zij in 2008 volgens plan, duidelijk en concreet aan de slag gaan. Het boekje wordt verspreid onder de bewonersorganisaties, belangenverenigingen en de deelnemende organisaties. Een pdfversie is te zien op de site www.ede.nl Het boekje is vanaf vanaf 20 januari op te vragen bij de wijkbeheerders. De contactgegevens van deze beheerders zijn ook te vinden op www.ede.nl via het kopje bouwen, wonen, milieu naar het kopje wijkbeheer.

---