Gemeente Bernheze


Informatieavonden collectieve vrijwilligersverzekering

De gemeente Bernheze biedt met ingang van 1 januari 2008 vrijwilligersorganisaties en hun vrijwilligers de mogelijkheid van een collectieve vrijwilligersverzekering aan.

Ook organisaties die zowel met vrijwilligers als met beroepskrachten werken, worden uitgenodigd hun vrijwilligers te verzekeren. Let wel: de verzekering is alleen bedoeld voor vrijwilligers.

De gemeente Bernheze heeft hiervoor een contract afgesloten met Steunpunt Financiën van de Lumens Groep in Eindhoven. Steunpunt Financiën heeft hiervoor de 'Vrijwilligerspolis' gerealiseerd.

Er zijn twee informatieavonden georganiseerd over de collectieve vrijwilligersverzekering.

Wethouder A. Donkers leidt de avond in en het Steunpunt Vrijwilligers geeft een korte toelichting over zijn werkzaamheden. Het grootste deel van de avond wordt verzorgd door de heer W. Smith van Steunpunt Financiën Lumens Groep. De heer Smith geeft informatie over welke verzekeringen onder de vrijwilligerspolis vallen, de voorwaarden, de wijze van aanmelden, schademeldingen en dergelijke.

Op de volgende data worden informatieavonden gehouden:


· Woensdag 16 januari 2008, Cultureel Centrum de Pas, de Misse 4 in Heesch;


· Dinsdag 29 januari 2008, Cultureel Centrum Servaes, Raadhuislaan 24 in Heeswijk Dinther.

De bijeenkomsten starten om 20.00 uur. Als u vragen heeft, kunt u contact opnemen met mevrouw K. van den Akker van de afdeling Welzijn en Onderwijs van de Gemeente Bernheze. Zij is bereikbaar op telefoonnummer (0412) 45 88 88.