Gemeente Kapelle zoeken

Welstandscommissie

De welstandscommissie is een onafhankelijke commissie die burgemeester en wethouders adviseert over bouwaanvragen. Met ingang van 1 januari
2008 heeft, naast bouwkundige architecten, ook een burgerlid zitting in deze commissie.

Bij een aanvraag om bouwvergunning beoordeelt de commissie het uiterlijk van het bouwwerk inclusief plaatsing in zijn omgeving aan redelijke eisen van welstand. Deze redelijke eisen zijn als toetsingscriteria vastgelegd in de Welstandsnota gemeente Kapelle.

Vooroverleg

Voordat u als burger, bedrijf of instelling een bouwaanvraag indient, kunt u vragen of uw aanvraag voldoet aan het bestemmingsplan en redelijke eisen van welstand. Dit vooroverleg is in verband met de procedure bouwaanvraag een overlegmoment, waarbij wel de vorm van het plan is aangegeven, maar nog niet de bouwtechnische aspecten. De aanvragen dienen uiterlijk de vrijdag voorafgaand aan de vergadering om 12.00 uur te zijn ingediend.

Vergaderingen welstandscommissie

De welstandscommissie komt één keer in de twee weken, op dinsdagmiddag in de even weken, bij elkaar in een openbare vergadering in het gemeentehuis, aanvang 13.15 uur. U kunt deze vergaderingen bijwonen. Alleen de aanvragers en/of hun architecten hebben spreekrecht. De agenda voor de vergadering is vanaf maandag voorafgaande aan de vergadering, in te zien in de publiekshal van het gemeentehuis.