Dienstenbond CNV

Nieuws

15 januari 2008

Arrogante houding Atos Origin

CNV Dienstenbond zet grote vraagtekens bij de kreet van Atos Origin dat het bedrijf dé top ICT-werkgever zou zijn. Dat blijkt in elk geval niet uit de houding die Atos Origin inneemt ten aanzien van redelijke cao-voorstellen van de bonden en centrale ondernemingsraad (COR) voor 2008.

De vakbonden en de COR hadden een concreet voorstel gedaan om over de loonsverhoging en het beloningsconvenant aanvullende afspraken te willen maken, vóórdat het resultaat aan de achterban zou worden voorgelegd. Tot nog toe is er echter geen enkele reactie van de werkgever op deze voorstellen gekomen! Dit is wel het toppunt van arrogantie.

Mede gezien de situatie hier en de voorgenomen acties door de vakbonden bij Atos Origin in België, zet CNV Dienstenbond dan ook grote vraagtekens bij de kreet van Atos Origin, dat ze de 'top ÍCT werkgever' zijn. Goed werkgeverschap laat je zien door het serieus nemen van je werknemers en ze zoveel mogelijk gelijk te behandelen, ook in beloning dus. En niet door een aangereikte hand van de vakbonden en je eigen centrale ondernemingsraad op zo'n manier af te wijzen.

Nu de werkgever het laatste voorstel ter verbetering van het cao-resultaat niet wilt honoreren, rest CNV Dienstenbond niets anders dan het eerdere onderhandelingsresultaat neutraal ter stemming aan de leden voor te leggen, dus ongewijzigd en zoals het eind november op tafel lag.

Zie voor de details de nieuwsbrief die naar onze leden is verstuurd. Kijk bij Nieuws/Zakelijk.