Gemeente Teylingen

Boudewijn Commandeur

Koninklijke onderscheiding voor Boudewijn Commandeur

15 januari 2008

Persbericht 21 december 2007 - ERMELO (KNHS) - Aftredend voorzitter van de KNHS Recreatiesportvereniging Boudewijn Commandeur ontving tijdens de KNHS Ledenraad op 20 december uit handen van minister van LNV Gerda Verburg een koninklijke onderscheiding. Commandeur werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau voor zijn doorzettingsvermogen om de belangen van de recreatieve ruiters en menners binnen de KNHS te behartigen.

Onderscheiding opgespeld bij de heer Commandeur De fusie tussen de KNHS en de KNHS recreatiesportvereniging per 1 januari 2008 werd tijdens de Ledenraad bekrachtigd waarna de bestuursleden Boudewijn Commandeur, Harry Bodifee, Bert Veld en Elizabeth Rosheuvel uitgebreid bedankt werden door KNHS-voorzitter Martien van den Heuvel.

Commandeur was jarenlang actief bestuurslid van de Stichting Rijvaardigheidsbewijzen Recreatieruiter en de Nederlandse Ruiter Sport Vereniging. In 2002 was hij mede-oprichter van de KNHS Recreatiesportvereniging waarbij hij vanaf het begin met veel inzet de voorzittershamer hanteerde.

In de afgelopen vijf jaar tijd zorgde Commandeur er met zijn medebestuursleden voor dat de recreatiesporters een belangrijke plaats innamen in het KNHS beleid.

Commandeur kan terugkijken op een zeer enerverende periode met vele successen zoals het Nationaal Hippisch Congres 2006, de cursus (van) Paarden Houden en het meerjarenbeleidsplan van de KNHS waarin de recreatieve ruiter en menner een belangrijke rol spelen.

Commandeur overhandigde tijdens de Ledenraad het eerste exemplaar van het boekje KNHS Recreatiesportvereniging, Recrea(c)tief 2002-2007 aan KNHS-voorzitter Martien van den Heuvel.