Provincie Noord-Brabant

|Openbare besluitenlijst                           |
|Vergadering Gedeputeerde Staten d.d. 15 januari   |
|2008                                              |


1. Integriteit
Ambtenaren die in hun werk het risico lopen op de verstrengeling van financiële belangen of het risico lopen op een oneigenlijk gebruik van koersgevoelige informatie moeten voortaan melding maken van hun financiële belangen, aandelen en aandelentransacties. Gedeputeerde Staten hebben besloten het artikel F.1 van de Collectieve Arbeidsvoorwaarden Provincies (CAP) te wijzigen. De wijziging is een gevolg van de Ambtenarenwet en de afspraken op het gebied van integriteit tussen de minister van Binnenlandse Zaken, het IPO, de VNG, de Unie van Waterschappen en de Politie.

2. More 4 Energy project
De provincie doet mee met het Europese project 'More 4 Energy'. Zij heeft ingestemd met het projectvoorstel, waarin Brabant samen met de andere Europese partners uit o.a. Spanje (Valencia) en Italie (Lazio) kennis uitwisselen voor een goed en effectief regionaal energiebeleid. Als het wordt goedgekeurd door de Europese Commissie ontvangt Brabant E 63.000,- Europese subsidie. Het project loopt van 2008 tot 2011.

3. Statenvragen Val Youth
Vier deskundigen van Bureau Jeugdzorg hebben jeugdzorgaanbieder Val Youth vóór subsidieverlening beoordeeld op basis van kwaliteitscriteria zoals genoemd in de Wet op de jeugdzorg.
Na signalen over onvoldoende zorg bij Val Youth heeft de provincie de inspectie Jeugdzorg gevraagd een onderzoek uit te voeren. Op basis van het rapport van de inspectie heeft Bureau Jeugdzorg 6 en 7 december jongstleden de negen jongeren die bij Val Youth in zorg zijn, onmiddellijk ondergebracht bij andere zorgaanbieders. Dat antwoorden GS op vragen van de Statenfractie van D66.

4. Noordbrabants Museum
MTD Landschapsarchitecten krijgt opdracht een plan uit te werken voor de historische binnentuin van het Noordbrabants Museum. Het oorspronkelijke tuinontwerp is gemaakt door bureau Buys en Van der Vliet. Dit bureau is, met de auteursrechten van het ontwerp, overgegaan in MTD landschapsarchitecten. Met de opdracht is een bedrag gemoeid van E 66.270,-. Dit bedrag maakt deel uit van het vastgestelde budget voor restauratie en uitbreiding van het museum.

5. Bushalte de Heen
De gemeente Steenbergen is het aanspreekpunt voor de bushalte de Heen. Dat zeggen GS in een notitie aan de statencommissie voor Economie, Mobiliteit en Grotestedenbeleid en een brief aan de Stichting Leefbaarheid de Heen. De Stichting vroeg de aandacht van Provinciale Staten voor het het zeer beperkte gebruik van de bushalte.

6. Statenvragen nachtnet
De vraag naar het Brabantse nachtnet concentreert zich vooral in de grootste steden. Daarom is besloten om de proef voor de komende drie jaar daar te laten beginnen. Andere extra verbindingen zouden de kosten aanzienlijk verhogen, terwijl naar verhouding een te gering aantal reizigers er gebruik van maakt. Dit antwoorden GS op vragen van M. Lestrade van de D66-statenfractie over de toegankelijkheid van het nachtnet voor West-Brabant.

7. Geluidsruimte industrieterreinen
In Brabant is een groot aantal industrieterreinen gezoneerd op basis van de Wet geluidhinder. Steeds vaker doet zich het probleem voor dat er sprake is van een 'volle zone'. Er is dan geen geluidsruimte meer aanwezig voor bedrijven. Alle milieuvergunningen zouden dan geweigerd moeten worden. Een andere beoordeling biedt ruimte om in de meeste gevallen toch een milieuvergunning te verlenen. Mogelijk zal op termijn de Raad van State in een vergunningsprocedure oordelen of deze nieuwe systematiek juridisch juist is.

8. Ruimtelijke plannen
Gedeputeerde Staten verlenen op grond van artikel 19 WRO een verklaring van geen bezwaar aan de gemeente Veghel voor uitoefenen a.h. hoveniersbedrijf gerelateerde detailhandelsactiviteiten bij een bestaand hoveniersbedrijf aan de Pater Vervoortstraat 22 te Zijtaart, de gemeente Sint-Oedenrode voor de bouw van een biogasinstallatie en nieuwe stal aan de Wolvensteeg 2, de gemeente Oss voor de bouw van drie droogdoks c.a. aan de Burg. Jansenhaven, de gemeente Nuenen c.a. voor oprichten (werktuigen) loods aan de Nieuwe Dijk 4, de gemeente Alphen-Chaam voor realisatie woonvoorziening voor 14 jonge mensen aan de Kerkdreef 1 te Chaam, de gemeente Gilze c.a. voor realisering van grondgebonden woningbouw, infrastructuur, groen- en speelvoorziening aan de Warande te Gilze, de gemeente Tilburg voor de bouw van 50 woningen in het gebied tussen Nobelstraat en Vlashoflaan, de gemeente Oss voor herinrichting Dorpstraat 40-42 te Macharen, de gemeente Tilburg voor de bouw van 20 appartementen in het dure segment aan de Baronielaan 5, de gemeente Dongen voor rconstructie van het kruispunt Moersedreef-Nieuweweg-Middelstraat-Heibloemstraat, de gemeente Bergeijk voor de bouw van 10 appartementen via inbreiding aan de Achterkant Hof 118-122 te Bergeijk.

Gedeputeerde staten verlenen op grond van artikel 15 WRO een verklaring van geen bezwaar aan de gemeente Tilburg voor de bouw van een veldschuur met mestbassin aan de Waalwijkseweg 2 te Udenhout.

Gedeputeerde Staten hebben verklaring van geen bezwaar verleend onder afwijking van het streekplan aan de gemeente Lith op grond van artikel 19 WRO voor de vergroting van een loods op het perceel Burgemeester Smitsweg 4 te Maren-Kessel t.n.v. A.P. Timmermans (loonwerkbedrijf), hebben goedkeuring verleend aan de gemeente Haaren voor het vastgesteld bestemmingsplan N624, hebben goedkeuring onthouden aan wijzigingsplan ex artikel 11 WRO Buitengebied gemeente Gemert-Bakel 2006, locatie Nachtegaallaan 57 te Mortel.


---- --